Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Facebook sa priznal k poskytnutiu osobných údajov svojich užívateľov viacerým firmám, medzi nimi sú aj Huawei a Lenovo

Facebook sa priznal k poskytnutiu osobných údajov svojich užívateľov viacerým firmám, medzi nimi sú aj Huawei a Lenovo

MENLO PARK 6. júna (WebNoviny.sk) – Americká spoločnosť Facebook v utorok priznala, že viacerým čínskym technologickým firmám sprístupnila osobné údaje svojich užívateľov. Potvrdila tým skoršiu správu denníka New York Times.

Prevádzkovateľ sociálnej siete už skôr priznal, že prístup k niektorým dátam užívateľov malo celosvetovo zhruba 60 firiem. Podľa najnovšieho oznámenia sa medzi nimi nachádzajú aj čínski výrobcovia mobilných telefónov Huawei, OPPO a TCL, ako aj výrobca počítačov Lenovo.

Odporúčame:
Väčšina firiem vníma GDPR ako príležitosť na posilnenie ochrany a zabezpečenia dát

Osobitne v prípade spoločnosti Huawei, ktorá je tretím najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete, americké úrady v minulosti opakovanie upozorňovali na vážne bezpečnostné riziká.

Viceprezident Facebooku Francisco Varela uviedol, že firmy získali prístup k dátam „kontrolovaným“ spôsobom, ktorý spoločnosť schválila. Facebook tvrdí, že viac ako polovicu sporných dohôd o zdieľaní dát už vypovedal a v prípade firmy Huawei tak plánuje urobiť ešte tento týždeň.

Viac k témam: facebook, Huawei, Lenovo, Mark Zuckerberg
Zdroj: Webnoviny.sk – Facebook sa priznal k poskytnutiu osobných údajov svojich užívateľov viacerým firmám, medzi nimi sú aj Huawei a Lenovo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *