Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Brusel prijme pre clá USA dodatočné opatrenia chce predísť problémom na európskom trhu

Brusel prijme pre clá USA dodatočné opatrenia chce predísť problémom na európskom trhu

BRUSEL 6. júla (WebNoviny.sk) – Európska únia oznámila, že prijme opatrenia, aby predišla tomu, že oceľ určená pôvodne pre trh USA zaplaví európsky trh v dôsledku ciel zavedených administratívou amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Európska komisia (EK) v piatok uviedla, že „najnovšie štatistické údaje o dovoze ukazujú presmerovanie oceľových produktov do EÚ, čo je výsledkom uvalenia 25-percentného cla na oceľ v USA.“ EÚ preto prijme dodatočné clá, ak dovoz prekročí doteraz bežný objem.

Odporúčame:
Aktualizované: Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking reaguje protiopatreniami

Toto nové opatrenie nadobudne účinnosť po formálnom schválení Európskou komisiou v priebehu júla.

Americký prezident Donald Trump uvalil 25-percentné clo na import ocele a 10-percentné clo na dovoz hliníka. Podľa Bieleho domu cieľom tohto koku je chrániť bezpečnostné záujmy USA. Európska únia americký krok označila za protekcionizmus a prijala odvetné opatrenia v oblasti dovozu produktov z USA.

Viac k témam: clá USA, Donald Trump, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Brusel prijme pre clá USA dodatočné opatrenia chce predísť problémom na európskom trhu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach

Odbory kritizujú vedenie za nedostatočnú transparentnosť pri presunoch pilotov medzi základňami v Európe a Afrike BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Írski piloti spoločnosti Ryanair zvolali na štvrtok 12. júla 24-hodinový štrajk. Odbory k tomuto kroku pristúpili po tom, čo sa s vedením nedohodli na nových pracovných podmienkach. V centre sporu sú presuny pilotov medzi základňami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *