Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach

Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Írski piloti spoločnosti Ryanair zvolali na štvrtok 12. júla 24-hodinový štrajk. Odbory k tomuto kroku pristúpili po tom, čo sa s vedením nedohodli na nových pracovných podmienkach.

V centre sporu sú presuny pilotov medzi základňami prepravcu v Európe a Afrike. Odbory kritizujú vedenie, že v tejto oblasti chýba transparentný systém, čo má mať „zničujúce dopady na rodinný život“.

Odporúčame:
Ryanair spojí Bratislavu s tureckým letoviskom Dalaman

Ryanair medzitým informoval, že štrajky zamestnancov letovej prevádzky v júni zasiahli 210 tis. cestujúcich. Spoločnosť spresnila, že pre sériu štyroch víkendových štrajkov a nedostatok personálu vo Veľkej Británii, Nemecku a Francúzsku musela minulý mesiac zrušiť 1 100 letov. Vlani v júni pritom prepravca zrušil iba 41 letov.

Viac k témam: doprava, letecká doprava, Ryanair, štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk – Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *