Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času.

Odporúčame:
Merkelová chce zabrániť konfliktu medzi Európskou úniou a USA pre clá, varuje pred reálnou vojnou

Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že krok americkej strany ho núti pristúpiť k „potrebným protiopatreniam“. Bližšie informácie o ich podobe neposkytlo, Peking však už skôr oznámil, že v prípade, ak Washington splní svoje hrozby, zavedie clá na americké tovary v rovnakej hodnote.

(1 EUR = 1,1642USD)

Viac k témam: Čína, clá USA, Donald Trump, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach

Odbory kritizujú vedenie za nedostatočnú transparentnosť pri presunoch pilotov medzi základňami v Európe a Afrike BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Írski piloti spoločnosti Ryanair zvolali na štvrtok 12. júla 24-hodinový štrajk. Odbory k tomuto kroku pristúpili po tom, čo sa s vedením nedohodli na nových pracovných podmienkach. V centre sporu sú presuny pilotov medzi základňami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *