Home / SVET / Dvaja Briti otrávení novičokom zrejme manipulovali s predmetom použitým pri útoku na Skripaľa

Dvaja Briti otrávení novičokom zrejme manipulovali s predmetom použitým pri útoku na Skripaľa

LONDÝN 6. júla (WebNoviny.sk) – Muž a žena, ktorí sa otrávili nervovoparalytickou látkou novičok v anglickom meste Amesbury, manipulovali s kontaminovaným predmetom. Uviedla to vo štvrtok večer britská polícia.

Tieto zistenia posilňujú dohady, že 44-ročná Dawn Sturgessová a 45-ročný Charlie Rowley mohli naraziť na stopy po novičoku, ktorý bol použitý aj v prípade bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije.

Tých otrávili v marci v meste Salisbury, vzdialenom od Amesbury len trinásť kilometrov. Skripaľovci útok nakoniec prežili, dlhé týždne však strávili v kritickom stave v nemocnici.

Odporúčame:
Dvojicu Britov v Amesbury otrávili látkou novičok, prípad môže súvisieť so Skripaľovcami

Sturgessová a Rowley skolabovali v sobotu v Amesbury a momentálne sa nachádzajú v kritickom stave v nemocnici v Salisbury. „Po ďalších testoch vzoriek odobratých pacientom teraz vieme, že boli vystavení nervovoparalytickej látke pri manipulácii s kontaminovaným predmetom,“ uviedla londýnska Metropolitná polícia. Detektívi medzičasom uzavreli viaceré miesta v Amesbury a Salisbury s cieľom nájsť zdroj kontaminácie.

Veľká Británia a väčšina ďalších krajín a nadnárodných organizácií Západu z útoku na Skripaľovcov obvinili Rusko, Moskva to však popiera.

Viac k témam: Amesbury, novičok, polícia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvaja Briti otrávení novičokom zrejme manipulovali s predmetom použitým pri útoku na Skripaľa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *