Home / SVET / Pokrokový ruský systém elektronického boja je zničený, zasiahol ho dron pohraničnej stráže Ukrajiny

Pokrokový ruský systém elektronického boja je zničený, zasiahol ho dron pohraničnej stráže Ukrajiny

11.4.2024 (SITA.sk) – Ukrajinská pohraničná stráž zničila v Charkivskej oblasti najmodernejší ruský systém elektronického boja R-340RP Pole-21.

Informovala o tom vo štvrtok Štátna pohraničná stráž Ukrajiny, ktorú cituje spravodajský web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Moderný ruský systém elektronického boja R-340RP Pole-21 je zničený. Tento systém je určený na potlačenie satelitných navigačných kanálov. Avšak po stretnutí s dronom pohraničnej stráže boli funkcie tohto zariadenia degradované,“ uviedla pohraničná stráž.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v apríli 2024 (fotografie)

Viac k témam: Pohraničná stráž
Zdroj: SITA.sk – Pokrokový ruský systém elektronického boja je zničený, zasiahol ho dron pohraničnej stráže Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Výbuchy v muničných skladoch vo Vrběticiach zapríčinili ruskí agenti, ukázalo vyšetrovanie

Českí vyšetrovatelia v tlačovej správe uviedli, že nešlo o ojedinelú akciu.

Jeden komentár

  1. Na začiatku bola konštrukcia, lebo podľa svedkov traja únoscovia (Hrmo, Kovačič a Cintula), museli mať k dispozícii auto, (a to nejaký bezprízorný chudák nemal) uniesli spred internátu dievča, ktoré potom odviezli niekam (kde bol k dispozícii špagát na zviazanie – nikto totiž nejde na diskotéku so šnúrou na prádlo), tam ju potom zviazali a odviezli do Senca utopiť. Bolo potrebné mať aj nejakú korunnú svedkyňu, lebo svedkovia únosu boli, ale svedkovia zviazania a utopenia nie. Na to sa najviac hodila Miezgová, ktorá bola z Piešťan a poznala Cervanovú aj Hrma. Keď táto verzia padla museli začať odznova, ale to sa už nedalo klasickými vyšetrovacími metódami. Len s podporou českých kriminalistov, ktorí boli schopní a ochotní v päťdesiatych rokoch dostať na šibenicu aj nevinných. Kde ale začať – našťastie pomohla ŠTB, tak ako mnohokrát predtým, aj potom.
    Veď začiatkom júla 1976 boli v socialistickom Československu na návšteve dve francúzky (kapitalistky, sionistky, organizátorky emigrácií) – snáď si niekto nemyslí, že ŠTB ich nesledovala na každom kroku od prvého až do posledného dňa. A boli tu na pozvanie Čermana a v sprievode Andrášika. Títo boli z Nitry. Tak a koho tu máme ešte z Nitry? Beňová – dokonca priateľka Tokára, SZM-áka ktorý diskotéky organizoval (vďaka Bohu za ten dar) a Škrobánka, ktorý dostal takú po papuli, že odletel až k stene a udal Vargu (Škrobánek síce z diskotéky odišiel už o desiatej ale ešte sa bude hodiť – ak by Andrášik nechcel svedčiť) a neskôr aj Zimákovú, ktorá bývala na internáte na izbe s už spomenutou Miezgovou v ďalšom školskom roku, takže o tom z rozprávania určite vedela všetko. Zimáková sa priatelila s Vargom (filmár – kameraman), ale tomu sa podarilo emigrovať – čím si zachránil život.
    Ale Zimáková poznala aj ďalšieho kameramana – volal sa Brázda (jeho rodičia mali auto) a chodil so Zimákovou na Gymnázium v Nitre. Potrebujeme ale niekoho, kto dá Karabínošovi po papuli a musí trochu vypadať ako Hrmo – Kocúr (tiež z Nitry), ktorého poznala Beňová (hotový ideál).
    Ďalšia komplikácia – Andrášik nechce svedčiť, nevadí obviníme ho, veď svedkov už máme dosť. (Škrobánek , Urbánek, Piaček, Okenka, Antošovský, Hlavanda,atď., väčšinou z Nitry a nepamätajú si čo robili pred piatimi rokmi, takže keď nebudú spolupracovať, môžeme ich dodatočne obžalovať).
    No a ešte máme kopu svedkov ktorých držíme za gule, lebo najprv vypovedali že tam neboli a potom že tam boli – a to je krivá výpoveď – vyber si 2,5 roka basa alebo spolupráca – napríklad Tokár.
    Ale matematika nepustí – do jedného auta sa toľko ľudí nezmestí (vodič Brázda plus Andrášik, Čerman, Sylvia a Lydia Cohen, Kocúr, Zimáková a Cervanová s veľkou taškou), zvlášť, keď svedkovia videli auto s najviac tromi pasažiermi. Potrebujeme druhé auto, musí byť červené a z Nitry – Čermanov švagor Bedač mal žltú fiatku 500 – ideál. Ďalší problém – obžalovať dve dievčatá spoza železnej opony na to si netrúfli ani ŠTB-áci, francúzky treba odviezť domov a na to potrebujeme niekoho z Nitry, kto vie po francúzky – Dúbravický. Posledným problémom bolo, že títo sa asi nebudú chcieť priznať, je treba zabezpečiť niekoho, komu dáme len malú vinu (a pár po papuli), napr. , že odviezol francúzky, alebo doniesol špagát a on nám ich pekne všetkých usvedčí – musí byť z Nitry, niekto mladší, neskúsenejší, s nižším vzdelaním, nemá politické krytie a musí poznať niekoho z obvinených (najlepšie aspoň dvoch Kocúr a Brázda) – Lachman.
    Takže nič komplikované – takto to proste vydalo. Stačilo len aby Varga neemigroval a dnes ste mohli písať že vrahovia boli Urbánek (nevedel kde bol po diskotéke – možno išiel s nimi), Škrobánek (nemá svedkov že potom bol v Prahe), Piaček (bol opoznaný v policajnom albume), Okenka (po diskotéke prespal na internáte u dievčaťa, ktoré nikto, nikdy nevidel) a Varga (ten sa už vlastne priznal stačilo len zmeniť zo svedka na obžalovaného) a korunná svedkyňa Beňová (keďže prespala na internáte – nemala aliby).
    Takýchto verzií sa dala vytvoriť kopa, len tam nesmeli byť arabi (Mahmoud Ramadan Hassan – býval na internáte, bol aj na diskotéke, Kamud Ali Sarraj Fouad – vlastnil krémový Fiat 125., Hassan Hussein Awni – bol tam ŠTB svedok proti Hrmovi), lebo cudzincov mohla vyšetrovať len ŠTB.
    Alebo aj členovia bratskej sovietskej delegácie, ktorí bývali na internáte oproti Cervanovej, práve mali opiáš a jeden z nich(Kozak) svedčil, že ju pekne vyprevadil až do vestibulu. Túto verziu nikto, nikdy nepreveroval, ale je dokázaný prípad, keď zosnovateľ tejto kauzy Pješčak v apríli 1981 vydal príkaz kamuflovať brutálnu trojnásobnú vraždu dvadsaťdeväťročnej Věry Dostálovej a jej dvoch detí, štvorročného Tomáša a šesťročnej Pavlíny, ktorá sa stala neďaleko Olomouca. V ich vlastnom dome ich kladivom na smrť umlátil sovietsky vojak, ktorý patril k neďalekej sovietskej posádke, pretože ho zrejme pristihli pri kradnutí. Hneď ako sa zistilo, kto je páchateľom, Pječšak vydal príkaz, aby ŠTB začala šíriť o prípade dezinformácie. Že teda vrahom bol zahraničný robotník s kriminálnou minulosťou, ale žiaľ polícii ušiel. V žiadnom prípade nesmelo vyjsť najavo, že išlo o sovietskeho vojaka. „Ide hlavne o to, aby informácie o osobe páchateľa neprenikla k osobám z radov chartistov a nepriateľských elementov,“ zdôraznil Pješčak v svojom rozkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *