Home / SLOVENSKO / Útok koalície na RTVS pripomína nájazd barbarov. Remišová sa obáva, že televízia bude hlasnou trúbou Putina (video)

Útok koalície na RTVS pripomína nájazd barbarov. Remišová sa obáva, že televízia bude hlasnou trúbou Putina (video)

21.3.2024 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko sa rozhodlo osloviť podpredsedníčku Európskej komisie Věru Jourovú so žiadosťou dôsledne preskúmať nový návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STaR) z dielne ministerstva kultúry.

Informovala o tom na štvrtkovej tlačovej besede Veronika Remišová (poslanecký klub hnutia Slovensko), ktorá očakáva, že komisia príjme potrebné opatrenia. Zároveň už vopred vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby v prípade schválenia nový návrh vetovala a napadla na Ústavnom súde SR.

Útok vlády na RTVS

Európska komisia má viaceré nástroje. Ak je vnútroštátna legislatíva v rozpore s európsku, ktorá je našej legislatíve nadradená, tak môže Slovensku zaslať pripomienky a taktiež môžeme čeliť obrovskej pokute,“ informovala poslankyňa.

Útok vládnej koalície na verejnoprávne médium pripomína podľa Remišovej nájazd barbarov.

Súčasne je toho názoru, že vláda chce totalitnými metódami ovládnuť obsah, program a spravodajstvo tohto média, čomu nasvedčuje spôsob, akým proti inštitúcii vystupuje ministerka Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ako aj predseda národniarov Andrej Danko a nominant SNS a minister životného prostredia Tomáš Taraba.

Dosadenie propagandistov

Remišová tvrdí, že vláda si chce do verejnoprávneho média „dosadiť svojich propagandistov“, ktorí budú podľa nej klamať občanov Slovenska a zakrývať prešľapy vládnej garnitúry.

Chcú televíziu, ktorá bude hlásať vládnu propagandu, zakrývať kauzy a zlodejiny našich spoločných peňazí, televíziu, ktorá bude hlasnou trúbou ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho zvrátenej politiky, ktorú tu na Slovensku papagájuje premiér Robert Fico (Smer-SD), Danko alebo podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD),“ povedala Remišová.

Exministerka kultúry Natália Milanová (hnutie Slovensko) tvrdí, že nový návrh zákona o STaR ide proti správe Európskej komisie o právnom štáte z roku 2023, ktorá zároveň vyzvala našu krajinu, aby posilnila nezávislé riadenie a redakčnú nezávislosť RTVS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: bývalá ministerka kultúry, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister životného prostredia SR, Ministerka kultúry SR, Podpredseda parlamentu, Predseda SNS, Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Útok koalície na RTVS pripomína nájazd barbarov. Remišová sa obáva, že televízia bude hlasnou trúbou Putina (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Jeden komentár

  1. Hlasna truba je pripecená dph krava remišova

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *