Home / SLOVENSKO / Sabinovčanovi, ktorý v Červenej Vode narazil do ľudí, hrozí až doživotie

Sabinovčanovi, ktorý v Červenej Vode narazil do ľudí, hrozí až doživotie

27.5.2024 (SITA.sk) – Vodičovi vozidla, ktorý v sobotu počas konania spoločenskej akcie v katastrálnom území obce Červená Voda (okres Sabinov) zrazil viacero osôb a z miesta nehody ušiel, hrozí doživotné väzenie. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, 59-ročný Sabinovčan s osobným vozidlom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby.

Po mimoriadnej udalosti boli dve deti, päťročné dievča a štvorročný chlapec, prevezené vrtuľníkom do nemocnice. Zranenia utrpeli aj päťročný chlapec, 30-ročná a 63-ročná žena. „Zranenia všetkých si vyžiadali lekárku pomoc,“ upozornila Ligdayová.

Nadýchal viac ako dve promile

Vodič bez toho, aby poskytol pomoc zraneným osobám, z miesta ušiel, no policajná hliadka ho v krátkom čase vypátrala a obmedzila na osobnej slobode.

„Stalo sa tak na ulici Priemyselná štvrť v Sabinove. Muž bol podrobený dychovým skúškam, výsledky všetkých presiahli dve promile,“ informovala policajná hovorkyňa. Muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Hrozí mu až doživotie

Krajský vyšetrovateľ vzniesol Sabinovčanovi obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutie pomoci a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Zákon pre páchateľa, v prípade preukázania viny pred súdom, pri tomto protizákonnom konaní stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo až na doživotie,“ upozornila Ligdayová.

Viac k témam: prešovská krajská policajná hovorkyňa
Zdroj: SITA.sk – Sabinovčanovi, ktorý v Červenej Vode narazil do ľudí, hrozí až doživotie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Bombicovi, známemu ako Danny Kollar, zrušil YouTube účet, a teda možnosť využívať platformu pre jeho extrémistické a neonacistické prejavy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *