Home / POLITIKA / VIEME PRVÍ: Župné voľby v košickom kraji budú neplatné. Raši uspeje

VIEME PRVÍ: Župné voľby v košickom kraji budú neplatné. Raši uspeje

Takto to z kuloárnych informácii blízkych okolia Ústavného súdu v Košiciach zatiaľ vyzerá. Včera rozhodol ÚS SR vo veci vedenej pod sp. zn. PL. ÚS 2/2018 /kauza neúspešného kandidáta na župana R. Rašiho/ o sťažnosti MUDr. R. R., PhD., MPH, vo veci namietanej neústavnosti a nezákonnosti volieb predsedu Košického samosprávneho kraja konaných dňa 4. novembra 2017 takto:

1. Sťažnosť MUDr. R. R., PhD., MPH p r i j í m a na ďalšie konanie. 2. Konanie o sťažnosti MUDr. R. R., PhD., MPH p r e r u š u j e 

K uzneseniu o prijatí pripájajú odlišné stanovisko sudcovia Ústavného súdu Slovenskej republiky Ľudmila Gajdošíková, Lajos Mészáros, Ladislav Orosz a Rudolf Tkáčik.

Raši v svojom návrhu požiadal ÚS SR o prešetrenie sčítania hlasov.

Nezrovnalosti sa mali podľa Rašiho týkať obce Zemplínska Široká v okrese Michalovce. Podľa člena tamojšej okrskovej volebnej komisie tam mal Raši získať 88 platných hlasov, avšak v oficiálnych výsledkoch zverejnených Štatistickým úradom SR nedostal ani jeden platný hlas. V návrhu na rozhodnutie navrhuje sťažovateľ vyhlásiť voľby predsedu KSK za neplatné.

Rozhodnutie ÚS SR ktorým 31.1.2018 konanie o sťažnosti MUDr. R. R., PhD., MPH p r e r u š i l je prvým krokom k tomu, aby ÚS SR vyhlásil voľby predsedu KSK za neplatné. Následne by tak nasledovali nové voľby a to by bol nepochybne úspech R. Rašiho. Maďarské hlasy v obci Zemplínska Široká tak nakoniec svojou neplatnosťou rozhodnú o neplatnosti minuloročných župných volieb v ktorých o pár hlasov uspel kandidát pravicových strán R. Trnka /nezávislý/.

Zdroj foto a info: net a ustavný súd

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *