Home / SVET / Japonsko uvalilo nové sankcie na Severnú Kóreu, obmedzenia sa týkajú 19 spoločností

Japonsko uvalilo nové sankcie na Severnú Kóreu, obmedzenia sa týkajú 19 spoločností

TOKIO 15. decembra (WebNoviny.sk) – Japonsko uvalilo ďalšie sankcie na Severnú Kóreu. Krajina zmrazila účty 19 spoločností, čím chce Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR) prinútiť, aby zastavila svoj jadrový program.

Odporúčame:
Severná Kórea chce predísť vojne, uviedol zástupca OSN Jeffrey Feltman

Ministerstvo zahraničných vecí v piatok uviedlo, že firmy podnikajú v oblastiach financií, uhlia, minerálov či dopravy, vrátane prepravy severokórejských pracovníkov do zahraničia. Na tieto spoločnosti predtým uvalili sankcie aj Spojené štáty americké.

Ministerstvo vyhlásilo, že týmto krokom preukázali pozitívne stanovisko voči ďalším sankciám pred piatkovým stretnutím Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (BR OSN) v New Yorku, kde budú diskutovať o situácii v KĽDR.

Viac k témam: Japonsko, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, sankcie proti KĽDR, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Japonsko uvalilo nové sankcie na Severnú Kóreu, obmedzenia sa týkajú 19 spoločností © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *