Home / šport / Futbal / Ronaldinho po boku Romária? Majster sveta z roku 2002 mieri do politiky

Ronaldinho po boku Romária? Majster sveta z roku 2002 mieri do politiky

RIO DE JANEIRO 15. decembra (WebNoviny.sk) – Niekdajší brazílsky futbalista Ronaldinho zatúžil po kariére politika. Ako referujú médiá v „krajine samby“, 37-ročný rodák z Porto Alegre plánuje kandidovať vo voľbách do brazílskeho senátu. V prípade úspechu by sa držiteľ zlatej medaily z MS 2002 a najlepší futbalista prvej dekády 21. storočia mohol ocitnúť v spoločnosti iného svetového šampióna Romária.

Odporúčame:
Peter Pekarík sa dostal do ideálnej zostavy kola I. bundesligy

Športovci v politike nie sú ničím nezvyčajným. Filipínsky boxer Manny Pacquiao bol najskôr poslancom a neskôr ho zvolili za senátora. Najlepší svetový futbalista za rok 1995 George Weah sa môže 26. decembra v druhom kole prezidentských volieb stať hlavou štátu rodnej Libérie. Do českého parlamentu sa nedávno dostal aj skokan na lyžiach Jakub Janda.

Aj v slovenskej politike sa angažuje niekoľko športových osobností. Medzi poslancami NR SR je momentálne futbalový majster Európy 1976 a neskorší tréner slovenskej reprezentácie Dušan Galis, z mladšej generácie bývalí futbalisti Dušan Tittel a Tibor Jančula. V parlamentnej lavici v minulosti sedel napríklad aj súčasný prezident gréckeho futbalového klubu PAOK Solún a kedysi úspešný medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ.

Viac k témam: futbal, Ronaldinho
Zdroj: Webnoviny.sk – Ronaldinho po boku Romária? Majster sveta z roku 2002 mieri do politiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan na Spiši herne nepresvedčil, podľa trénera Weissa však dosiahol povinné víťazstvo

Dramatická zápletka pri vyše dvojtisícovej návšteve na štadióne za Hornádom trvala takmer do konca zápasu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *