Home / SVET / Regionálne voľby v Umbrii vyhrala Salviniho Liga, pravica sa dostala k moci po desiatkach rokov

Regionálne voľby v Umbrii vyhrala Salviniho Liga, pravica sa dostala k moci po desiatkach rokov

28.10.2019 (Webnoviny.sk) – Talianska euroskeptická pravicová strana Liga Mattea Salviniho zaznamenala úspech v nedeľňajších regionálnych voľbách v Umbrii. Koalícia Ligy, krajne pravicových Bratov Talianska a stredopravej strany Forza Italia bývalého premiéra Silvia Berlusconiho získala v tradične ľavicovom regióne dovedna 57,5 percenta hlasov.

Podľa výsledkov, ktoré tamojšie úrady zverejnili v pondelok, si koalícia pozostávajúca z populistického Hnutia piatich hviezd a stredoľavej Demokratickej strany vyslúžila 37,5 percenta hlasov. Ľavica pritom vládla v Umbrii takmer 50 rokov.

Hnutie piatich hviezd a Demokratická strana pritom v Taliansku vládnu v spoločnej koalícii vytvorenej premiérom Giuseppem Contem, ktorá zabránila Salvinimu dostať sa k moci. Conte trvá na tom, že slabé výsledky vládnych strán v regionálnych voľbách v Umbrii neovplyvnia životaschopnosť jeho vlády.

Podľa Salviniho ich víťazstvo v Umbrii dokazuje, že „Taliani nemajú radi zradu„.

Viac k témam: Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Regionálne voľby v Umbrii vyhrala Salviniho Liga, pravica sa dostala k moci po desiatkach rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dvadsať rán bičom na Červenom námestí. Svincov navrhol trestať neposlušných Rusov

Andrej Svincov si myslí, že ak ľudia vystupujú proti krajine, musia byť „oficiálne“ potrestaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *