Home / SLOVENSKO / Ženy rozhodnuté pre potrat by mali vidieť obraz embrya a počuť tlkot srdca, navrhuje Dankova SNS

Ženy rozhodnuté pre potrat by mali vidieť obraz embrya a počuť tlkot srdca, navrhuje Dankova SNS

28.10.2019 (Webnoviny.sk) – Lekárom by mohla pribudnúť povinnosť zobraziť počas sonografického vyšetrenia žene, ktorá plánuje potrat, obraz embrya a bezplatne jej ho vytlačiť. Ak to bude technicky možné, tiež by jej mali zabezpečiť, aby počula tlkot jeho srdca.  Zaviesť to má novela zákona o zdravotnej starostlivosti z dielne Slovenskej národnej strany (SNS), ktorú v pondelok parlament posunul do druhého čítania.

Návrh Evy Smolíkovej, Evy Antošovej a Magdalény Kuciaňovej sa pokúša zakázať reklamu na interrupcie nielen pre slovenské ženy, ale aj pre ženy žijúce v zahraničí.

Podľa návrhu SNS by slovenskí zdravotníci a zariadenia nemohli možnosť umelého prerušenia tehotenstva propagovať napríklad ženám v Poľsku, kde interrupcie na požiadanie ženy nie sú povolené.

V dôvodovej správe k návrhu zákona predkladateľky uvádzajú, že konkrétne medializované prípady reklamy na interrupcie pre zahraničie ukazujú, že zákazová právna úprava vo vzťahu k takejto reklame je nevyhnutná a vhodná na posilnenie ochrany nenarodeného ľudského života.

Viac k témam: potrat, tehotenstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Ženy rozhodnuté pre potrat by mali vidieť obraz embrya a počuť tlkot srdca, navrhuje Dankova SNS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda odmietla kandidátov na sudcov ESĽP, opätovne odobrila Schwarcza na Všeobecný súd EÚ

Kandidátom na sudcu Všeobecného súdu Európskej únie je opätovne Juraj Schwarcz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *