Home / SVET / Video: Po protestoch krajne pravicových skupín v Ríme sťahujú rómske rodiny zo sociálnych bytov

Video: Po protestoch krajne pravicových skupín v Ríme sťahujú rómske rodiny zo sociálnych bytov

RÍM 4. apríla (WebNoviny.sk) – Rímske úrady začali sťahovať niekoľko rómskych rodín zo sociálnych bytov na predmestí talianskej metropoly po tom, čo voči nim protestovali neofašistické skupiny a ohrozovali ich bezpečnosť.

Úrady niekoľkých ľudí už v stredu večer odviezli. Ich odchodu sa prizerali krajne pravicoví protestujúci z neofašistickej strany Forza Nuova, ktorí pokrikovali nadávky a na dodávku s nimi hádzali kamene.

Niektorí tiež pravou rukou ukazovali fašistické gesto a spievali taliansku hymnu. Počas odchodu Rómov z rímskeho predmestia vyšli z domov aj niektorí ich susedia a tlieskali, keď odchádzali.

Príslušníci krajnej pravice protestovali proti príchodu rómskych rodín do sociálnych bytov na predmestí Ríma v utorok večer. Násilný protest údajne zorganizovali krajne pravicová Casa Pound a spomínaná Forza Nuova. Podľa rímskej starostky Virginie Raggi počas neho panovala „veľmi ťažká“ atmosféra nenávisti. Spomínané rodiny, v ktorých je dovedna 33 detí, medzičasom podľa starostky presťahovali inam.

Viac k témam: rómovia, talianska polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Po protestoch krajne pravicových skupín v Ríme sťahujú rómske rodiny zo sociálnych bytov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Blanár zastúpi Fica na mierovej konferencii pre Ukrajinu, minister zdôraznil potrebu početnej medzinárodnej účasti

Šéfovia diplomacií rokovali na zasadnutí Rady EÚ o situácii na Ukrajine a tiež na Blízkom východe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *