Home / šport / Hokej / Fehérváry sa zranil po tvrdom náraze na mantinel, Nemec si pripísal plusový bod v zápase New Jersey proti Ottawe

Fehérváry sa zranil po tvrdom náraze na mantinel, Nemec si pripísal plusový bod v zápase New Jersey proti Ottawe

30.12.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejista Martin Fehérváry v službách Washingtonu pre zranenie v hornej časti tela nedohral piatkový zápas NHL na ľade New York Islanders. Fehérváry sa musel porúčať už po necelých siedmich minútach prvej tretiny, keď narazil hlavou na mantinel po predchádzajúcom podrazení domácim útočníkom Andersom Leeom.

V rovnakom čase Washington prišiel aj o brankára Charlieho Lindgrena a zápas nakoniec hladko prehral 1:5. Dvomi gólmi a dvomi asistenciami sa zaskvel útočník Islanders Jean-Gabriel Pageau. „Ostrovania“ sa rehabilitovali za nedávny domáci „výbuch“ a prehre 0:7 s Pittsburghom.

Zložitá, ale riešiteľná situácia

Podľa trénera Washingtonu Spencera Carberyho Fehérváry aj Lindgren budú istý čas mimo zostavy Capitals. Minimálne v sobotu proti Nashvillu nebudú k dispozícii.

Veľmi skoro sme prišli o brankára aj obrancu a s tým nie je jednoduché sa vyrovnať. Najmä ak musíte dohrať zápas s piatimi obrancami prakticky po dvoch striedaniach od začiatku. Dostali sme sa do zložitej, ale nie neriešiteľnej situácie,“ povedal Carbery.

Radosť slovenských hokejistov

V zostávajúcich ôsmich piatkových zápasoch NHL sa predstavili aj ďalší dvaja slovenskí hokejisti a obaja sa tešili z víťazstiev, hoci nebodovali. Útočník Tomáš Tatar odohral šestnásť a pol minúty pri triumfe Seattlu nad Filadelfiou 2:1 po predĺžení, víťazný gól strelil Justin Schultz.

Pri víťazstve New Jersey na ľade Ottawy 6:2 zasa nechýbal obranca Šimon Nemec, ktorý skončil zápas s dvomi strelami na bránku a plusovým bodom. Bodovo zažiaril švédsky útočník Jesper Bratt s gólom a tromi asistenciami.

Historický zápas bratov Hughesovcov

Pozoruhodný je aj historický zápis bratov Jacka a Luka Hughesovcov, ktorí si pripísali po tri body za gól a dve asistencie. Stali sa tak prvými súrodencami s tromi alebo viac bodmi v tom istom zápase NHL od čias Daniela a Henrika Sedinovcov, ktorí si pripísali v drese Vancouveru tri asistencie 15. decembra 2017.

Veľmi sme potrebovali vyhrať tento zápas a podarilo sa to. Bola to tímová robota podporená výborným výkonom v sezóne debutujúceho Nica Dawsa v bránke,“ povedal Jesper Bratt.

Viac k témam: hokejové kluby, Slovenskí hokejisti, Zranenie
Zdroj: SITA.sk – Fehérváry sa zranil po tvrdom náraze na mantinel, Nemec si pripísal plusový bod v zápase New Jersey proti Ottawe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *