Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti na MS do 18 rokov prehrali zápas s Lotyšmi, nepomohla im ani hra bez brankára

Slovenskí hokejisti na MS do 18 rokov prehrali zápas s Lotyšmi, nepomohla im ani hra bez brankára

26.4.2024 (SITA.sk) – Slovenskej reprezentácii hokejistov do 18 rokov nevyšlo ani druhé vystúpenie v základnej A-skupine na svetovom šampionáte hráčov tejto vekovej kategórie vo Fínsku.

Mierna strelecká prevaha

V meste Espoo po štvrtkovej vysokej prehre 0:9 s favorizovaným výberom USA podľahli zverenci Martina Dendisa aj rovesníkom z Lotyšska 3:5. Mladí Slováci síce mali miernu streleckú prevahu, no súper ich školil z efektivity.

We’re tied again in Espoo. Andreas Straka with the rebound for @HockeySlovakia.🇸🇰🚨 #U18MensWorlds #SVKLAT pic.twitter.com/1TTDrJwZe9
— IIHF (@IIHFHockey) April 26, 2024

Mladí slovenskí hokejisti v piatok ani raz neviedli. Prehrávali 0:1 aj 1:3, v oboch prípadoch však vyrovnali. Na 1:1 upravil Tobias Tomík, na 3:3 zase Michal Švrček a Andreas Straka. Lotyši napokon rozhodli gólom z 37. minúty v presilovej hre. V tretej časti sa slovenskí hokejisti síce snažili o vyrovnanie, za podrazenie nohou však putoval predčasne pod sprchy Tobias Pitka.

V závere hrali presilovku

V oslabení síce Slováci neinkasovali, no potom dostali gól na 3:5. V úplnom závere hrali slovenskí mladí presilovku a siahli aj k hre bez brankára, veľký tlak však nepretavili na skorigovanie či vyrovnanie.

Mladí Slováci vo Fínsku obhajujú vlaňajšiu štvrtú priečku, čo bolo ich najlepšie umiestnenie od striebra z roku 2003. V minulosti získali v roku 1999 bronz.

V sobotu majú slovenskí hokejisti voľno, neskôr ich čakajú súboje proti Fínom a Nórom. Do štvrťfinále sa prebojujú po štyri najúspešnejšie tímy z oboch skupín, výbery z piatych priečok odohrajú baráž o zotrvanie medzi svetovou elitou.

Viac k témam: Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hokejisti na MS do 18 rokov prehrali zápas s Lotyšmi, nepomohla im ani hra bez brankára © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tím Slovenska opustilo pred MS v hokeji 2024 päť hráčov, na súpisku pribudnú siedmi

Pred odchodom na MS do Česka (10. - 26. mája) čaká na slovenské družstvo už len generálka, ktorú absolvujú v utorok 7. mája v Bratislave proti Američanom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *