Home / SLOVENSKO / Pellegrini povedal, aký by mal byť nový policajný prezident. Spýta sa však ešte Šutaja Eštoka

Pellegrini povedal, aký by mal byť nový policajný prezident. Spýta sa však ešte Šutaja Eštoka

26.10.2023 (SITA.sk) – Na post policajného prezidenta nie je zatiaľ nikto vybraný. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej besede predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

„Rešpektujem, že ide o nomináciu ministra vnútra. Budem sa ho (Matúša Šutaja Eštoka) však pýtať, koho na túto pozíciu zvažuje. Pre mňa je kľúčové, aby to bol človek, ktorý je hrdý policajt a ktorý celý svoj život pracoval v polícii a ukázal svojou činnosťou, že niečo dosiahol,“ povedal predseda parlamentu.

Taktiež by to mal byť človek, ktorý bude vzbudzovať primeraný rešpekt tak, aby sa napätie v polícii upokojilo. Informoval, že meno bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana sa vo vzťahu k postu policajného prezidenta neobjavuje.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Minister vnútra SR, Policajný prezident, Predseda parlamentu, Predseda strany Hlas-SD, Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Vymenovanie do funkcie
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini povedal, aký by mal byť nový policajný prezident. Spýta sa však ešte Šutaja Eštoka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novým stálym predstaviteľom Slovenska pri NATO bude Marek Varga, doterajší veľvyslanec na Blízkom východe

Medzi moje priority bude patriť budovanie rezortnej expertnej bázy a zabezpečovanie spolupráce všetkých zainteresovaných rezortov, uviedol Varga.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *