Home / SLOVENSKO / Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý

Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý

2.7.2024 (SITA.sk) – Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý. O jeho úmrtí informovala na sociálnej sieti Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (FF UPJŠ).

Profesor Lysý sa narodil začiatkom decembra 1950 v Spišskej Belej. Pôsobil ako člen Vedeckej rady FF UPJŠ v Košiciach, tiež bol dlhoročným spolupracovníkom Katedry politológie FF UPJŠ. „Pôsobil na viacerých slovenských akademických pracoviskách, na ktorých sa venoval najmä dejinám politickej filozofie a filozofii dejín,“ uviedla FF UPJŠ. Profesor Lysý skonal 30. júna 2024 v Bratislave.

Krátko pred svojím skonom získal profesor Lysý čestný titul Humanista roka 2024. Ocenený bol za svoju „dlhodobú vedeckú a pedagogickú činnosť, za cieľavedomé dlhodobé vytváranie podmienok a priestoru pre kultivovanú výmenu názorov a rešpekt k názorom iných, za obhajobu práva všetkých ľudí na šťastný a dôstojnejší život a za propagáciu a obhajobu humanistických hodnôt na Slovensku“.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: SITA.sk – Vo veku 73 rokov skonal politológ a politický filozof profesor Jozef Lysý © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Unikal policajtom, havaroval a odmietol kontrolu na alkohol. 67-ročný muž šoféroval bez vodičáku

Vodiča policajti vyzvali k vykonaniu dychovej skúšky, ktorej sa odmietol podrobiť. Rovnako odmietol aj odber krvi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *