Home / KULTÚRA / Cirque du Soleil sa v Bratislave pripravuje na veľkolepú šou OVO, stihnú si však užiť i krásy hlavného mesta

Cirque du Soleil sa v Bratislave pripravuje na veľkolepú šou OVO, stihnú si však užiť i krásy hlavného mesta

17.10.2023 (SITA.sk) – Ako je už o slnečnom cirkuse známe, ich šou bývajú vychýrené vďaka obrovským umeleckým zážitkom, dych berúcim artistickým vystúpeniam, ohromujúcim kulisám, skvelým hereckým i hudobným výkonom, no najmä perfekcionizmu a obrovskej profesionalite po všetkých stránkach.

Perfektne zohratý tím

A to vďaka perfektne zohratému tímu, ktorý s Cirque du Soleil brázdi svetom. Čo sa predstavenia OVO týka, jeho tím tvorí vyše stovka pracovníkov, z 25 rôznych krajín sveta, vrátane 52 artistov, ktorí na scénu prinášajú akrobatické výkony na najvyššej úrovni.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Cirque du Soleil vystúpia na Slovensku (fotografie)

Šou sa nezaobíde bez ďalších profesionálov – od tvorcov predstavenia, produkcie, choreografov, hudobných tvorcov, režisérov, scenáristov, kostymérov a technického zabezpečenia, trénerov či artistov a mnohých ďalších. Veľké uznanie si okrem umelcov, ktorých diváci uvidia na javisku, zaslúžia i desiatky členov produkcie, ktorí pracujú za oponou.

Unikátna scéna

Premiéra OVO, predstavenia Cirque du Soleil, ktoré návštevníkom priblíži miniatúrny svet rozkošných chrobáčikov, sa uskutoční už tento štvrtok, 19.10.2023, v Tipos Aréne, v ktorej aktuálne prebiehajú prípravy jedinečnej šou.

https://youtube.com/shorts/tmW7xrXI3XI

Slnečný cirkus dorazil do Bratislavy začiatkom týždňa a pracovníci sa s nadšením  pustili do stavby unikátnej scény, ktorú priviezli na 26 kamiónoch. Zatiaľ, čo sa technická zložka tímu a produkcia stará o prípravy, ktoré budú trvať dva dni, účinkujúci si užívajú zaslúžené voľno prostredníctvom spoznávania miest, ktoré navštívia.

Bratislavu, moju 89. krajinu, som nakrátko navštívil pred pár mesiacmi a oslávil som tam svoje narodeniny! Je to veľmi krásne mesto a nevedel som sa dočkať, kedy sa  tam vrátim s turné. Mám rád fotografovanie a teším sa na objavovanie tohto historického mesta a na ochutnávku miestnej gastronómie,“ hovorí Tony Frebourg, diabolo žonglér, ktorý v predstavení stvárni postavu svetlušky.

Pohľad do života maličkého hmyzu

OVO, jedno z najfarebnejších javiskových vystúpení jedinečného Cirque du Soleil, je pripravené uchvátiť slovenských divákov a ponúknuť pohľad do života maličkého hmyzu a neutíchajúcej energie a pohybu.

Tajomstvá prírody, spolu s Cirque du Soleil, objavia diváci počas siedmich predstavení, ktoré sa uskutočnia v Bratislave, počnúc už spomínaným premiérovým – 19.10.2023 o 20:00.

Ďalšie predstavenia sa uskutočnia 20.10.2023 o 20:00. V sobotu, 21.10.2023, sa Cirque du Soleil predstaví počas troch predstavení a to o 12:00, 16:00 a 20:00. V nedeľu, 22.10.2023 o 13:00 a derniéra predstavenia OVO sa uskutoční o 17:00.

Vstupenky na všetky podujatia Cirque du Soleil – OVO sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

O Cirque du Soleil Entertainment Group

Cirque du Soleil Entertainment Group je svetovým lídrom v oblasti live zábavy. Okrem produkcie svetoznámych predstavení cirkusového umenia, prináša spoločnosť svoj kreatívny prístup k širokej škále foriem zábavy, ako sú multimediálne produkcie, fascinujúce zážitky a špeciálne podujatia.

Cieľom skupiny Cirque du Soleil Entertainment je, prostredníctvom svojho umenia, pozitívne ovplyvňovať ľudí, komunity a planétu svojimi najdôležitejšími nástrojmi, a to kreativitou a umením.

Od svojho vzniku v roku 1984 spoločnosť inšpirovala viac ako 378 miliónov ľudí na 6 kontinentoch a v 86 krajinách sveta. Kanadská spoločnosť v súčasnosti zamestnáva viac ako 4000 zamestnancov, vrátane 1200 umelcov 80 rôznych národností. Viac informácií o Cirque du Soleil Entertainment Group je dostupných na stránke CDSentertainmentgroup.com

Viac k témam: Tipos Aréna v Bratislave
Zdroj: SITA.sk – Cirque du Soleil sa v Bratislave pripravuje na veľkolepú šou OVO, stihnú si však užiť i krásy hlavného mesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš. Naživo ju publiku predstaví na svojom Bodka Tour 2024

Zo skladby a jej textu je ľahké porozumieť významu piesne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *