Home / SLOVENSKO / V Starej Ľubovni by mal vzniknúť skejtpark, mesto naň získalo 70-tisíc eur

V Starej Ľubovni by mal vzniknúť skejtpark, mesto naň získalo 70-tisíc eur

8.10.2022 (Webnoviny.sk) – Mesto Stará Ľubovňa je o krok bližšie k výstavbe skejtparku. V rámci plánu rozvoja najmenej rozvinutých okresov na tento projekt získala 70-tisíc eur. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor mesta Ľuboš Tomko.

Zámer síce ešte vlani podporil dotáciou aj Prešovský samosprávny kraj, a to sumou viac ako 32-tisíc eur, no samospráva musela hľadať ďalšie externé zdroje. Celkové náklady projektu totiž predstavujú približne 135-tisíc eur.

Zdroje aj lokalita

O projekte sa v meste hovorí od roku 2012. Samospráva dlho hľadala nielen zdroje, ale aj lokalitu na výstavbu. Nakoniec postaví skejtpark pod cyklotrasou smerom na obec Hniezdne pri rieke Poprad.

Bude súčasťou plánovanej komplexnej športovo oddychovo-rekreačnej zóny. „Tento projekt považujeme za dôležitý, nielen pre to, že najmä mladí ľudia na neho čakajú viac ako desať rokov, ale je to aj začiatok budovania novej športovo-oddychovej zóne pri cyklotrase Cesta okolo Tatier, ktorá vie prilákať ďalších turistov do nášho mesta,“ poznamenal Tomko.

Vznikne tam podľa neho priestor pre odpočinok a športové vyžitie miestnych obyvateľov, ale aj produkt cestovného ruchu.

Najmenej rozvinuté

Mestu sa podarilo získať spomínané financie vďaka minuloročnému zaradeniu okresu Stará Ľubovňa medzi najmenej rozvinuté okresy.

Stalo sa tak napriek tomu, že miera nezamestnanosti je tu, v porovnaní so susednými okresmi zaradenými medzi najmenej rozvinuté, nižšia. Umožnil to návrh novely zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov, ktorú Národná rada SR schválila koncom septembra minulého roka.

Podľa nej sa medzi najmenej rozvinuté okresy zaradili aj okresy, ktoré sú nimi obklopené. Do okresu Stará Ľubovňa by tak malo prísť počas nasledujúcich rokov až 2,7 milióna eur.

Viac k témam: Akčný plán rozvoja, Cestovný ruch, Eurofondy, Financie, Najmenej rozvinuté okresy, Novela zákona, športovo-rekreačný areál, Výstavba
Zdroj: Webnoviny.sk – V Starej Ľubovni by mal vzniknúť skejtpark, mesto naň získalo 70-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *