Home / POLITIKA / ŠOKujúce vysvetlenie SAMOVRAŽDY dôležitého svedka

ŠOKujúce vysvetlenie SAMOVRAŽDY dôležitého svedka

Zastrelil sa František Böhm. Bol dôležitým svedkom proti vysokopostaveným policajtom a Kočnerova spojka. Exsiskár a podnikateľ s palivami Böhm vypovedal o údajnom podplácaní policajného exprezidenta Milana Lučanského i ďalších obvinených v prípade Judáš.

Písali sme o tom TU. 

DENNÍK POLITIKA nekĺže po povrchu a prináša svojím čitateľom necenzúrované a pravdivé spravodajstvo, ktoré naši čitatelia môžu sami analyzovať a konfrontovať aj s inými zdrojmi informácii.

Oslovili sme viacerých odborníkov na trestné právo ako vnímajú situáciu po smrti dôležitého svedka v akcii NAKA s názvom JUDÁŠ.

Okrem Štefana Harabína, sudcu Najvyššieho súdu a experta na trestné právo, ktorý sa vo svojej praxi stretol s desiatkami samovrážd svedkov, ostatní oslovení si neželali mediálne reagovať na túto tragickú udalosť. Všetci sa však zhodli v tom, že „tragédia je mimoriadne zvláštna a vyjadrili údiv, prečo svedkovi neboli zadržané strelné zbrane, ktoré mal v držbe.“

Vyjadrenie Š. Harabina prinášame čitateľom v úplnom a necenzúrovanom znení. 

DP: Pan doktor, ako sudca Najvyššieho súdu SR a odborník s mnohoročnými skúsenosťami v oblasti trestného práva by naši čitatelia radi poznali Váš názor na smrť kľúčového svedka v akcii NAKA s názvom JUDÁŠ Františeka Böhma, ktorý vypovedal o korupcii vo vedení polície a usvedčoval aj bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a gen. Milana Lučanského z prijímania úplatkov. Čo si myslíte o tom, že kľúčového svedka v akcii JUDÁŠ Františeka Böhma zastupoval bývalý šef SIS Vladimír Mitro a druhého kľučového svedka v akcii JUDÁŠ, exnámestníka riaditeľa SIS Beňa zastupoval budúci špeciálny prokurátor Daniel Lipšic?

ŠH: Každá trestná kauza, v ktorých zastupoval Lipšic, zatiaľ iba zvolený špeciálny Neprokurátor, vzhľadom na jeho osobné vyjadrenia a vystupovanie s mediálnym mainstreamovým doprovodom, sa dá charakterizovať ako politická.

Z tých poznatkov a skúsenosti, ktoré mám z práce trestného sudcu, keď cez tisícky trestných spisov  som musel posudzovať u nespočetného množstva páchateľov v rámci subjektívnej stránky trestného činu vždy ich motív sa núkajú zatiaľ dve alternatívy vysvetľujúce konanie kajúcnika Františka Böhma.

Prvá, že mal výčitky svedomia, keď niekoho nevinného nespravodlivo obvinil s cieľom privodiť si prepustenie z väzby. 

Druhá, že bol vydieraný, resp. nútený, aby pokračoval v obviňovaní ďalších nevinných na politickú objednávku, alebo z iných dôvodov.

Viacerí oslovení sa ku smrti Františeka Böhma paradoxne tiež vyjadrili veľmi obdobne ako premiér Matovič a teda, že „to už zrejme nikto nevyšetrí a dnes sa za tým patrí urobiť bodku.“
Na situáciu reagoval aj generálny prokurátor Žilinka, ktorý dal preveriť, prečo mal František Böhm, ktorý sa v piatok zastrelil, doma strelné zbrane.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *