Home / SLOVENSKO / Polícia od 15. februára zvýši kontroly na slovenských hraniciach, niektoré cestné priechody sa uzavrú

Polícia od 15. februára zvýši kontroly na slovenských hraniciach, niektoré cestné priechody sa uzavrú

14.2.2021 (Webnoviny.sk) – Policajný zbor od pondelka 15. februára zvyšuje kontroly na hraniciach Slovenskej republiky s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom.

Viac o téme: Koronavírus

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, cieľom je intenzívna kontrola dodržiavania karanténnych opatrení a plnenia podmienok pred vstupom na územie Slovenskej republiky vyplývajúcich z platnej Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

„Policajné kontroly budeme vykonávať najmä v exponovaných časoch a v časoch, keď sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy, a to aj z dôvodu, aby policajný zbor vedel účelne a efektívne využívať svoje sily a prostriedky aj pri výkone kontrol dodržiavania karanténnych opatrení vo vnútrozemí,“ ozrejmil Slivka.

Na hraniciach s Českou republikou uzavrie príslušný správca komunikácie malé cestné priechody Čadca – Milošová – Šance, Červený Kameň – Nedašova Lhota, Nová Bošáca – Březová a Skalica – Sudoměřice (stará cesta).

Na spoločných hraniciach s Poľskou republikou budú uzavreté cestné priechody Palota – Radoszyce, Nižná Polianka – Ožena, Kurov – Muszynka, Čirč – Leluchów, Lesnica – Szczawnica, Lysá nad Dunajcom – Niedzica, Tatranská Javorina – Lysa Poľana, Suchá Hora – Chocholów, Bobrov – Winiarczykówka a Novoť – Ujsoly.

Na hraniciach s Maďarskom a Rakúskou republikou nedochádza k zmene otvorených alebo uzavretých cestných priechodov, ani času ich otvorenia. Polícia odporúča občanom využiť ostatné komunikácie na cestu alebo na návrat zo zahraničia.

„O uzavretí týchto komunikácií boli susedné štáty informované. Ostatné cestné priechody je možné využívať ako doteraz pri dodržaní karanténnych opatrení vyplývajúcich z platnej Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR,“ dodal policajný hovorca.

Viac k témam: hranice Slovenska, hraničné kontroly, Koronavírus, Pandémia, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia od 15. februára zvýši kontroly na slovenských hraniciach, niektoré cestné priechody sa uzavrú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *