Home / SVET / Západná Austrália mala právo uzavrieť hranice z dôvodu šírenia koronavírusu, potvrdil najvyšší súd

Západná Austrália mala právo uzavrieť hranice z dôvodu šírenia koronavírusu, potvrdil najvyšší súd

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd v Austrálii v piatok potvrdil, že federálny štát Západná Austrália mal v rámci úsilia o spomalenie šírenia koronavírusu právo uzavrieť svoje hranice.

Karanténne opatrenie pred súdom napadol ako protiústavné podnikateľ v baníctve Clive Palmer. Zákaz prekročenia hraníc s výnimkou mimoriadne naliehavých prípadov je vzhľadom na riziká súvisiace s epidémiou v súlade s ústavou, uviedlo v jednomyseľnom rozhodnutí sedem sudcov Najvyššieho súdu.

Viac o téme: Koronavírus

Obmedzenia na hraniciach zaviedli všetky austrálske štáty a autonómne teritóriá. Rozhodnutie proti Západnej Austrálii tak mohlo paralyzovať protipandemické opatrenia v celej krajine.

Západná Austrália uzavrela hranice 5. apríla. Štát odvtedy podľa agentúry AP neeviduje žiadne nové prípady komunitného prenosu ochorenia COVID-19.

Viac k témam: Koronavírus, štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Západná Austrália mala právo uzavrieť hranice z dôvodu šírenia koronavírusu, potvrdil najvyšší súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *