Home / šport / MOTOR šport / Haas v nasledujúcej sezóne F1 bez zmien, dôveru dostanú Magnussen a Grosjean

Haas v nasledujúcej sezóne F1 bez zmien, dôveru dostanú Magnussen a Grosjean

SOČI 28. septembra (WebNoviny.sk) – Americký tím Haas oznámil prostredníctvom oficiálnej webovej stránky, že v nasledujúcej sezóne svetového šampionátu monopostov formuly 1 bude v kokpite sedieť rovnaká dvojica jazdcov ako v roku 2018.

Haas sa tejto sezóne zlepšil

Dôveru dostanú Dán Kevin Magnussen a Francúz Romain Grosjean, ktorí nazbierali v aktuálnej edícii F1 spolu 76 bodov a v Pohári konštruktérov zabezpečili stajni priebežnú piatu pozíciu.

Odporúčame:
Giovinazzi nahradí Leclerca a bude jazdiť v tíme Sauber s Räikkönenom

„Od nášho úplného začiatku v seriáli F1 sme potrebovali skúsených pretekárov, aby sme urýchlili proces vylepšovania nášho auta aj celého tímu. Teraz máme dvoch ostrieľaných pilotov v podobe Grosjeana a Magnussena, takže sme spokojní. Oproti minulej sezóne sme sa z hľadiska bodovania veľmi zlepšili, a tak bolo predĺženie spolupráce s týmito dvoma mužmi ľahkým rozhodnutím,“ povedal šéf tímu Haas Günther Steiner.

Magnussen a Grosjean v F1

Dvadsaťpäťročný Magnussen pôsobí v F1 od sezóny 2014 a postupne hájil farby McLarenu, Renaultu a Haasu. Pod hlavičkou amerického zoskupenia odjazdil v tomto roku 15 pretekov so ziskom 49 bodov, pričom jeho najlepším výsledkom boli dve piate miesta na Veľkých cenách Bahrajnu a Rakúska.

Tridsaťdvaročný Grosjean debutoval v F1 počas ročníka 2009, keď absolvoval sedem podujatí za Renault. Následne strávil štyri sezóny v Lotuse a teraz je tretím rokom v Haase. V celkovom hodnotení zatiaľ zaostáva za mladším tímovým kolegom, keď nazbieral 27 bodov v 15 štartoch. Na VC Rakúska však dosiahol štvrté miesto.

Viac k témam: F1 Formula 1, Günther Steiner, Haas, Kevin Magnussen, Romain Grosjean
Zdroj: Webnoviny.sk – Haas v nasledujúcej sezóne F1 bez zmien, dôveru dostanú Magnussen a Grosjean © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *