Home / šport / MOTOR šport / Estónec Ott Tänak víťazom Rely Nemecka, v celkovom poradí naďalej vedie Belgičan Neuville

Estónec Ott Tänak víťazom Rely Nemecka, v celkovom poradí naďalej vedie Belgičan Neuville

ST. WENDEL 19. augusta (WebNoviny.sk) – Ott Tänak na automobile Toyota sa stal výsledným časom 3:03:36,9 h víťazom Rely Nemecka, deviateho podujatia seriálu majstrovstiev sveta 2018. Tridsaťročný Estónec bol na čele poradia už po štvrtkovom úvode, piatkovom i sobotňajšom pokračovaní a líderské postavenie si udržal aj po nedeľňajších záverečných troch a dovedna osemnástich rýchlostných skúškach.

Druhé miesto za obhajcom prvenstva na tomto podujatí obsadil s odstupom 39,2 sekundy Belgičan Thierry Neuville na vozidle Hyundai, ktorý si upevnil prvú priečku v priebežnom celkovom poradí šampionátu. Na treťom mieste skončil Fín Esapekka Lappi, jazdiaci na Toyote – s mankom 1:00,9 min na víťaza.

Odporúčame:
Sérgio Pérez odmietol ponuku Renaultu, v F1 pokračuje v tíme Force India

Francúzsky úradujúci majster sveta Sébastien Ogier, ktorý v sobotu dostal defekt a z druhého miesta klesol až na 7. priečku, sa pri nedeľňajšom vyvrcholení Rely Nemecka posunul na konečnú 4. pozíciu (+1:34,5 min). Po sobote ešte druhý Španiel Dani Sordo (Hyundai) ako aj tretí v klasifikácii Jari-Matti Latvala z Fínska napokon súťaž nedokončili.

Thierry Neuville získal na čele priebežnej celkovej klasifikácie po deviatich podujatiach spolu 172 bodov, pred Sébastienom Ogierom má náskok 23 bodov. Hrdina Rely Nemecka Ott Tänak (136 b.), ktorý triumfoval aj predtým na Rely Fínska, zaostával za lídrom o 36 bodov. Štvrtý v poradí Esapekka Lappi je už s výrazným odstupom za medailovými priečkami, dosiaľ si pripísal 88 bodov.

Rely Nemecka

konečné poradie (po 18 rýchlostných skúškach): 1. Ott Tänak (Est.) Toyota 3:03:36,9 h, 2. Thierry Neuville (Belg.) Hyundai +39,2 s, 3. Esapekka Lappi (Fín.) Toyota +1:00,9 min, 4. Sébastien Ogier (Fr.) Ford +1:34,5, 5. Teemu Suninen (Fín.) Ford +2:02,9, 6. Andreas Mikkelsen (Nór.) Hyundai +2:13,8

Poradie MS (po 9 z 13 podujatí): 1. Thierry Neuville (Belg.) 172 bodov, 2. Sébastien Ogier (Fr.) 149, 3. Ott Tänak (Est.) 136, 4. Esapekka Lappi (Fín.) 88, 5. Andreas Mikkelsen (Nór.) 65, 6. Dani Sordo (Šp.) 60

Viac k témam: Ott Tänak, Rely Nemecka, Thierry Neuville
Zdroj: Webnoviny.sk – Estónec Ott Tänak víťazom Rely Nemecka, v celkovom poradí naďalej vedie Belgičan Neuville © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *