Home / Bulvárne / Tajný prieskum: Kollárova strana 40 %

Tajný prieskum: Kollárova strana 40 %

Mediálna manipulácia portálu aktuality.sk nepozná hraníc. Kým DENNÍK POLITIKA je naozaj nezávislý a naším jediným cieľom je čo najväčší počet čitateľov bez ohľadu na náboženstvo, rasu, pleť, pohlavie, politickú príslušnosť a iné znaky, tak čím ďalej je jasnejšie a evidentnejšie, že ciele portálu aktuality.sk sú iné.

Posledný vyslovene manipulatívny titulok dokazuje stratu akejkoľvek súdnosti prinajmenšom editora portálu aktuality/pokec. Možno by platilo aj známe slovenské porekadlo alebo myšlienka prezidentského kandidáta profesora Chmelára „Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo“

Prezentovať volebný potenciál ako výsledok strany je jasná manipulácia. A v aktualitách na webe pokecu to dobre vedia. Vedia, že veľká časť čitateľov číta iba titulky. A vidia názov: Tajný prieskum: Kiskova strana 20 %. Tento titulok je jasná a evidentná manipulácia s čitateľmi portálu pokec.sk, ktorý patrí do spoločnej skupiny ako aktuality.sk.

V článku je síce vysvetlenie nižšie:

„Podľa informácií portálu Aktuality.sk si už kiskovci nechali spraviť prieskum, ktorý ukázal, aký má pripravovaný politický subjekt volebný potenciál. V prieskume to bolo viac ako 20 percent.

Nejde však o preferencie strany. „Volebný potenciál pre každú stranu ukazuje, koľko percent hlasov by mohla aktuálne hypoteticky získať, pokiaľ by ju volili všetci, ktorí jej voľbu vážne zvažujú a nevylučujú svoju účasť na voľbách,“ vysvetľuje Michal Mislovič z prieskumnej agentúry Median.

Pre porovnanie – keď si vlani v decembri nechalo spraviť prieskum Progresívne Slovensko, jeho volebný potenciál dosiahol 9,6 percenta. V prieskumoch preferencií však nemá ani päť percent.“

Popularita4

ale, ale… Vysvelenie číta už len málo čitateľov. Rovnako ako číta ospravedlnenie už len málo čitateľov.
Preto v DENNÍKu POLITIKA konštatujeme, že Kollárova strana má potenciál 40 %. Kollár na rozdiel od Kisku múti vo vodách Smeru a aj v opozičných vodách a aj v radoch nevoličov. Keď stiahne Kollár od Smeru 10 %, od opozície 10 % a presvedčí 10 % nevoličov, tak spolu s aktuálnymi kollárovými preferenciami 10 % má Kollár pri ideálnom variante nie 40 % volebný potenciál, ale skutočný výsledok.
O takomto výsledku môže Kiska a jeho partička z bývalého pionierskeho paláca (aktuálne Prezidentský palác) len snívať.
Kiska by musel presvedčiť 100 % jeho voličského potenciálu, ktorý je ako uvádzajú aktuality.sk len 20 % reálnych voličov, aby dosiahol skutočný výsledok vo voľbách vo výške 20 %.
A 100 % úspešnosť Kiska na 100 percent Kiska mať nebude.
Ak by sa kiskovcom podaril dosiahnuť fenomenálny výsledok SDKU vo voľbách v roku 1998, tak to by bol ich „americký sen.“
Omnoho reálnejšie je výsledok kiskovcov obdobný výsledku SDKU vo voľbách v roku 2002, resp. 2010. A aj pri týchto výsledkoch kiskovci skanibalizujú celú opozíciu.
Takže tak. Kollárove šance na výborný výsledok sú omnoho väčšie a keď presvedčí 50 % jeho voličského potenciálu, má hravo 20 %. A to bude už iná káva. V tipsporte by som si rozhodne vsadil skôr na úspech Kollára ako Kisku.
Kiska si svoj americký sen splnil už prezidentským víťazstvom. Potenciál, ktorý prezident mal premrhal sám svojím chybným konaním.
Klesnúť z dôveryhodnosti  72 % na 46 % bez dosiahnutia akejkoľvek reálnej zmeny v slovenskej politike (kompetencie prezidenta sú podľa Ústavy SR výrazne limitované – tzn. prezident by v podstate v úrade nemal ani čo pokaziť a len politicky získať) ako ukazuje aj graf nie je nič iné ako premrhaná príležitosť.
Kiska premrhal aj to čo sa udialo po smrti novinára Kuciaka a nedosiahnutie predčasných volieb vymenovaním Pellegrinoho vlády jasne demonštrovalo Kiskovu politickú naivitu (prípadne aj hlúposť).
Ficov úsmev nebol len symbolickým gestom.
Taký výrazný pokles dôveryhodnosti aký nastal u prezidenta je na demisiu. Otázku, či na demisiu jeho samotnú alebo jeho poradcov ponechávam na zvážení.
Marian Zaboj

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *