Home / šport / Hokej / Žiga Jeglič s dištancom na osem mesiacov pre doping počas ZOH 2018 v Pjongčangu

Žiga Jeglič s dištancom na osem mesiacov pre doping počas ZOH 2018 v Pjongčangu

ĽUBĽANA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Slovinský hokejový reprezentant Žiga Jeglič dostal trest v podobe zákazu činnosti na osem mesiacov pre pozitívny dopingový nález počas kontroly na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

Tridsaťročného útočníka pozitívne testovali na zakázanú fenoterol 16. februára po stretnutí proti Rusom. Niekdajší hráč HC Slovan Bratislava vtedy uviedol, že nepovolená zložka sa nachádzala v jeho liekoch proti astme, ktoré mu predpísal tímový lekár.

Odporúčame:
Tóth je lídrom slovenskej výpravy na majstrovstvá Európy, cieľom je získať aspoň jednu medailu

Problém by to zrejme nebol, ale Slovinci pre Jegliča nepožiadali o terapeutickú výnimku a tak sa preňho zimné olympijské hry skončili predčasne. Keďže skúsenému hokejistovi začal plynúť dištanc už vo februári, do zápasového diania sa môže vrátiť v októbri. Dosiaľ naposledy pôsobil v Nižnekamsku, ktorý s ním po dopingovej afére rozviazal zmluvu.

Viac k témam: doping, Žiga Jeglič, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiga Jeglič s dištancom na osem mesiacov pre doping počas ZOH 2018 v Pjongčangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *