Home / šport / Ostatné športy / Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová v Nemecku tesne zaostali za bronzovou pozíciou

Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová v Nemecku tesne zaostali za bronzovou pozíciou

MÜNSTER 10. júna (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako siedme napokon obsadili 4. miesto a tesne nedosiahli na medailu na kvalitne obsadenom turnaji nemeckej národnej série Techniker Beach Tour v Münsteri (8. – 10. júna).

Slovenky, ktoré na podujatí s piatimi dvojicami z Top 16 svetového rebríčka štartovali vďaka voľnej karte, v nedeľu najskôr v druhom zápase semifinále prehrali tesne 1:2 (-15, 20, -11) so šestkami podujatia Teresou Mersmannovou a Cinjou Tillmannovou.

Odvrátili mečbal a vynútili si tajbrejk

Dubovcová so Štrbovou v druhom sete odvrátili jeden mečbal a vynútili si tajbrejk, v ňom ťahali za kratší koniec. V následnom súboji o bronz slovenské beachvolejbalistky – opäť v troch setoch – nestačili 1:2 (-16, 17, -8) na turnajové štvorky a svetové pätnástky Karlu Borgerovú a Margaretu Kozuchovú.

Odporúčame:
Dubovcová a Štrbová porazili nasadené dvojky a postúpili do semifinále turnaja v Münsteri

Slovenky, tridsiate druhé vo svetovom rebríčku, sa Borgerovej a Kozuchovej nerevanšovali za rovnako tesnú prehru 1:2 (27, -15, -16) z 1. kola play-off (o postup do osemfinále) na májovom turnaji kategórie Four stars v brazílskej Itapeme v rámci tohtoročnej World Tour.

Slovenky získali cenný skalp

Úradujúce slovenské šampiónky v sobotu v Münsteri najskôr triumfovali v trojčlennej základnej C-skupine. Nasadené pätnástky Larissu Claassenovú a Ninu Interwiesovú zdolali 2:0 (14, 13), následne si poradili 2:0 (19, 19) s turnajovými desiatkami Annou Behlenovou a Sarah Schneiderovou. Vo večernom štvrťfinále Slovenky získali cenný skalp, zvíťazili tesne 2:1 (12, -18, 17) nad dvojkami podujatia a aktuálnymi svetovými štrnástkami Victoriou Bieneckovou a Isabel Schneiderovou, keď v tajbrejku odvrátili tri mečbaly.

Počas nasledujúceho týždňa (15. – 17. 6.) sa Natália Dubovcová a Andrea Štrbová vďaka voľnej karte predstavia v Drážďanoch na ďalšom turnaji nemeckej série. Následne ich čaká viacero podujatí v rámci World Tour, najskôr štvorhviezdičkový turnaj v Ostrave (20. – 24. júna).

Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Nemecká Techniker Beach Tour 2018 v plážovom volejbale 

Münster – nedeľa:

Semifinále:
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-7) – Teresa Mersmannová, Cinja Tillmannová (Nem.-6) 1:2 (-15, 20, -11) za 56 minút

O 3. miesto:
Karla Borgerová, Margareta Kozuchová (Nem.-4) – Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-7) 2:1 (16, -17, 8) za 45 minút

Zdroj: Webnoviny.sk – Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová v Nemecku tesne zaostali za bronzovou pozíciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *