Home / šport / Cyklistika / Video: Peter Sagan vyhral druhú etapu Okolo Švajčiarska, rozhodol v záverečnom špurte

Video: Peter Sagan vyhral druhú etapu Okolo Švajčiarska, rozhodol v záverečnom špurte

FRAUENFELD 10. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský jazdec Peter Sagan triumfoval v nedeľňajšej 2. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska zaradených do kalendára World Tour. Dvadsaťosemročný úradujúci trojnásobný majster sveta zo zoskupenia Bora-Hansgrohe vyhral v 155 km dlhej etape so štartom aj cieľom vo Frauenfelde, keď v záverečnom hromadnom špurte zdolal Kolumbijčana Fernanda Gaviriu z tímu Quick-Step Floors.

Na treťom mieste skončil Austrálčan Nathan Haas v drese Kaťuše-Alpecin. Peter Sagan dosiahol štvrté víťazstvo v tomto roku, celkovo 105. medzi profesionálmi. Šestnástym etapovým triumfom na Okolo Švajčiarska zveľadil svoje rekordné konto. O päť víťazstiev menej vybojovali domáce legendy Ferdinand Kübler, Hugo Koblet a Fabian Cancellara.

Žilinčan Sagan si víťazstvom polepšil v celkovej klasifikácii, keď poskočil na piate miesto. Za domácim lídrom Stefanom Küngom zaostáva o 20 sekúnd. Na druhej a tretej pozícii sú Küngovi kolegovia z BMC Racing Greg van Avermaet a Richie Porte, obaja s mankom troch sekúnd. Peter Sagan sa vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu dostal na čelo hodnotenia o zelený dres.

Druhú etapu tvoril 39-kilometrový okruh, ktorý jazdci absolvovali štyrikrát. Krátko po štarte sa vpredu ocitla trojčlenná skupina, jej aktérmi boli Perrig Quemeneur (Direct Énergie), Calvin Watson (Aqua Blue Sport) a Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini). Pelotón im však nedovolil príliš sa vzdialiť, ich náskok bol maximálne tri minúty a 60 km pred cieľom mali k dobru 1:50 min. Práve vtedy z hlavného poľa nastúpil Michael Albasini (Mitchelton-Scott) a pripojil sa k jazdcom v úniku. Ich náskok však padal, do posledného okruhu vchádzali minútu pred pelotónom. Ich snaha sa definitívne skončila 27 km pred cieľom. Potom prišlo viacero pokusov o nástup, ale nikto nebol úspešný. Napokon prišlo k hromadnému špurtu, v ktorom Sagan zdolal v priamom súboji Gaviriu.

Pondelková 182 km dlhá etapa z Oberstammheimu do Gansingenu bude ďalšou šancou pre Petra Sagana a ostatných jazdcov s rýchlou koncovkou.

Okolo Švajčiarska 2018

2. etapa (Frauenfeld – Frauenfeld, 155 km)

1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe , 2. Fernando Gaviria (Kol.) Quick-Step Floors, 3. Nathan Haas (Aus.) Kaťuša-Alpecin, 4. Michael Matthews (Aus.) Sunweb, 5. Mark Padun (Ukr.) Bahrain-Merida, 6. Enrico Gasparotto (Tal.) Bahrain-Merida – všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 2. etape

1. Stefan Küng (Švaj.) BMC Racing 4:10:24 h, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 3. Richie Porte (Aus.) BMC Racing, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing – všetci +3 s, 5. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +20, 6. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +23

Viac k témam: cyklistika, Okolo Švajčiarska, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Peter Sagan vyhral druhú etapu Okolo Švajčiarska, rozhodol v záverečnom špurte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *