Home / šport / MOTOR šport / Prvý meraný tréning pred Veľkou cenou Kanady ovládol Verstappen na Red Bulle

Prvý meraný tréning pred Veľkou cenou Kanady ovládol Verstappen na Red Bulle

MONTREAL 8. júna (WebNoviny.sk) – Holanďan Max Verstappen na Red Bulle zvíťazil v piatkovom I. meranom tréningu pred nedeľňajšou Veľkou cenou Kanady, siedmym podujatím seriálu majstrovstiev sveta Formuly 1.

Odporúčame:
Formula 1 pokračuje Veľkou cenou Kanady, na triumf na Okruhu Gillesa Villeneuva môžu pomýšľať tri tímy

Na okruhu absolvoval 26 kôl, najrýchlejšie za 1:13,302 min. Na druhom mieste s mankom 0,088 s skončil úradujúci majster sveta a víťaz posledných troch VC Kanady Brit Lewis Hamilton (Mercedes), tretí bol Verstappenov tímový kolega Daniel Ricciardo z Austrálie s odstupom 216 tisícin sekundy.

Druhý tréning je na programe v piatok od 20.00 h, III. je naplánovaný v sobotu od 17.00 h. V rovnaký deň od 20.00 h je kvalifikácia, samotná VC Kanady odštartuje v nedeľu o 20.10 h.

I. meraný tréning pred VC Kanady 

piatok

1. Max Verstappen (Hol.) Red Bull 1:13,302 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,088 s, 3. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,216, 4. Sebastan Vettel (Nem.) Ferrari +0,272, 5. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,315, 6. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,425

Viac k témam: F1 Formula 1, Veľká cena Kanady
Zdroj: Webnoviny.sk – Prvý meraný tréning pred Veľkou cenou Kanady ovládol Verstappen na Red Bulle © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *