Home / šport / Hokej / MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Rusko – Kanada

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Rusko – Kanada

KODAŇ 17. mája (WebNoviny.sk) – Jednoznačným štvrťfinálovým šlágrom na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku je meranie síl medzi reprezentáciami Kanady a Ruska. Víťaz v semifinále nastúpi proti úspešnejšiemu zo súboji Fínsko – Švajčiarsko.

„Máme ich už vo štvrťfinále, no je to dobré pre hokej aj pre fanúšikov. Bude to zaujímavý zápas a načo ho odkladať,“ uviedol skúsený ruský útočník Pavel Daciuk, ktorý väčšiu časť kariéry strávil v zámorí. „Ak chceme tento turnaj vyhrať, musíme zdolať hocijakého súpera. Chceme postúpiť do semifinále a je jedno, či hráme proti Kanade alebo inému tímu,“ myslí si Jevgenij Dadonov.

Odporúčame:
MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Fínsko – Švajčiarsko

Zámorský tím skončil až tretí v B-skupine – turnaj začal prehrou v zámorskom derby proti USA (4:5 po sam. nájazdoch), nasledovali tri vysoké triumfy (Kórejská republika – 10:0, Dánsko – 7:1, Nórsko – 5:0), prehra s Fínskom (1:5) a víťazstvá nad Lotyšskom (2:1 po predĺžení) a Nemeckom (3:0).

Rusi boli druhí v A-skupine, keď boli úspešní v piatich zápasoch (Francúzsko – 7:0, Rakúsko – 7:0, Bielorusko – 6:0, Švajčiarsko – 4:3, Slovensko – 4:0) v dvoch dueloch ťahali za kratší koniec (Švédsko – 1:3, Česko – 3:4 po predĺžení).

MS v hokeji 2018 – štvrťfinále

Kodaň (Royal Arena)

Rusko – Kanada

hrá sa od 16.15

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

Zostavy:
Rusko:
Kanada:

Viac k témam: hokej, kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, ruská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Rusko – Kanada © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *