Home / šport / Hokej / Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie

Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie

PRAHA 9. mája (WebNoviny.sk) – Odchádzajúceho trénera českej hokejovej reprezentácie Josefa Jandača by mohol nahradiť niekdajší kouč Slovana Bratislava Miloš Říha. Je už dlhšie známe, že Jandač skončí v národnom tíme po práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Dánsku.

České médiá už skôr avizovali, že nahradiť by ho mohli Libor Zábranský či Martin Straka. Obaja však ponúknutú funkciu odmietli. V poslednej dobe sa najhlasnejšie hovorilo o Filipovi Pešanovi.

Portál hokej.cz v stredu uviedol že Český zväz ľadového hokeja (ČSLH) je v kontakte aj s Milošom Říhom. Informáciu ako prvý priniesol web seznamzpravy.cz. „Môžem potvrdiť, že nejaký kontakt už prebehol. Vzhľadom na to, že sú teraz všetci na majstrovstvách sveta, nemyslím si, že je to v tejto chvíli aktuálna téma,“ uviedol Říha v telefonickom rozhovore pre Seznam.

Päťdesiatdeväťročný Říha viedol v posledných troch sezónach Slovan Bratislava v KHL. V ročníku 2010/2011 ho vyhlásili za najlepšieho trénera súťaže, keď s Atlantom Mytišči postúpil do finále KHL.

Viac k témam: česká hokejová reprezentácia, hokej, Josef Jandač, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, Miloš Říha
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý kouč „belasých“ Říha by mohol nahradiť Jandača na lavičke českej reprezentácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *