Home / SLOVENSKO / Nebolo to neslušné ultimátum, hovoria zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko o videu Druckerovi

Nebolo to neslušné ultimátum, hovoria zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko o videu Druckerovi

BRATISLAVA 15. apríla (WebNoviny.sk) – Predseda vlády Peter Pellegrini vytrháva veci z kontextu a tým zavádza občanov, reagujú zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko na vyjadrenia premiéra v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Premiér kritizuje tlak na odstúpenie Gašpara

Pellegrini v nedeľu kritizoval pokračujúci tlak verejnosti na odstúpenie policajného prezidenta Tibora Gašpara. Organizátori sa pritom podľa neho odmietli stretnúť s ministrom vnútra Tomášom Druckerom, namiesto toho mu poslali „video s ultimátom na jeho odvolanie“.

Odporúčame:
Premiér Pellegrini označil Gašpara za špičkového profesionála aj vysvetľoval svoje majetkové pomery

„Naše rozhodnutie nie je neslušným ultimátom, ale jasným postojom, ktorý vychádzal z toho, že pán Drucker povedal, že urobí všetko pre to, aby obnovil dôveru ľudí v štátnu moc a políciu. Prvý nevyhnutný krok je odvolanie Tibora Gašpara,“ uvádza sa v stanovisku iniciatívy Za slušné Slovensko, pod ktorým sú podpísaní Juraj Šeliga a Karolína Farská.

Pochybenia pri vražde Kuciaka a jeho snúbenice

Ako ďalej píšu, Gašpar je symbolom zlyhaní a nedôvery občanov v políciu a vyšetrovanie káuz – od pochybení pri vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, až po útek na doživotie odsúdeného mafiána Róberta Okoličányho.

Odporúčame:
Aktualizované: Minister Drucker sa už rozhodol, či odvolá policajného prezidenta Gašpara

„Za toto všetko nesie ako policajný prezident zodpovednosť,“ dodávajú organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko. Podľa iniciatívy za nedôveru ľudí v štátnu moc, vrátane polície, nesie zodpovednosť aj premiér Pellegrini. „Žiadne výhovorky ani moralizovanie o našej slušnosti ho tejto zodpovednosti nezbavia. Pán Pellegrini by mal začať konať,“ uzatvárajú stanovisko.

Viac k témam: Ján Kuciak, Juraj Šeliga, Karolína Farská, Peter Pellegrini, pochod „Za slušné Slovensko“, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nebolo to neslušné ultimátum, hovoria zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko o videu Druckerovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rodičia obvinení z týrania vlastných detí budú stíhaní na slobode, ale s monitorovacími náramkami

Súd obom rodičom uložil tiež zákaz osobného styku s poškodenými maloletými, teda s vlastnými deťmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *