Home / SVET / Prineste si so sebou zbrane, vyzývajú organizátori víkendových demonštrácií v USA

Prineste si so sebou zbrane, vyzývajú organizátori víkendových demonštrácií v USA

WASHINGTON 12. apríla (WebNoviny.sk) – Organizátori demonštrácií za práva vlastníkov zbraní, ktoré sa chystajú tento víkend v hlavných mestách 45 amerických štátov, vyzvali vo štvrtok ľudí, aby si na tieto podujatia so sebou priniesli aj svoje zbrane, hoci zdôraznili, že nenabité.

Výzvu šíri po sociálnych sieťach viacero organizácií, ktoré stoja za chystanými pochodmi, vrátane Hnutia troch percent či Národnej ústavnej koalície vlasteneckých Američanov. „Je to veľmi mierový spôsob ukázania sily.

Odporúčame:
Bruce vykradol banku a po naháňačke s policajtmi sa vzdal, chcel vraj zaujať speváčku Taylor Swift

To znamená, že my tam neprídeme preto, že by sme chceli bojovať. Len tým hovoríme: ´Pozrite sa na všetkých tých ľudí, ktorí sa tu zišli! Aj my máme svoj hlas!´,“ vysvetľoval výzvu pre agentúru AP jeden z organizátorov David Clayton.

Podujatia majú byť reakciou zástancov voľného vlastníctva zbraní na demonštrácie za sprísnenie zákonov o vlastníctve zbraní, na ktorých sa pred troma týždňami zúčastnili státisíce Američanov.

Viac k témam: demonštrácia, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Prineste si so sebou zbrane, vyzývajú organizátori víkendových demonštrácií v USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Egyptská delegácia chce v Izraeli sprostredkovať prímerie s Hamasom, rokovania sa zamerajú na výmenu rukojemníkov

Delegáciu vedie riaditeľ egyptskej spravodajskej služby Abbás Kámil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *