Home / SVET / Veľká Británia uskutočnila veľký kybernetický útok zameraný proti Islamskému štátu

Veľká Británia uskutočnila veľký kybernetický útok zameraný proti Islamskému štátu

LONDÝN 12. apríla (WebNoviny.sk) – Veľká Británia uskutočnila veľký kybernetický útok zameraný proti Islamskému štátu. Informoval o tom riaditeľ britskej spravodajskej služby GCHQ Jeremy Fleming, ktorého citovala britská BBC.

Podľa Fleminga operácia narušila schopnosť skupiny uskutočňovať koordinované útoky a potlačila jej propagandu. Ide pritom o prvý prípad, keď Spojené kráľovstvo systematicky narúša online aktivity nepriateľa v rámci vojenskej kampane. „Výsledky tejto operácie sú rozsiahle,“ podotkol Fleming na konferencii Cyber UK v Manchestri.

Odporúčame:
Správa IBM X Force pre rok 2018: Menej útokov na Shellshock, ale vyššie riziko zo strany zamestnancov

Informácie týkajúce sa tejto operácie označil za „veľmi citlivé“, priznal však, že sa v rámci nej podarilo narušiť online aktivity skupiny či dokonca zničiť jej niektoré vybavenia a siete. Fleming zdôraznil, že boj proti Islamskému štátu sa neskončil, pretože organizácia sa naďalej „snaží uskutočňovať a podnecovať ďalšie útoky vo Veľkej Británii“ a nájsť nové miesta pre svoje operácie.

Viac k témam: kybernetický útok, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká Británia uskutočnila veľký kybernetický útok zameraný proti Islamskému štátu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin nariadil cvičenia simulujúce použitie jadrových zbraní, ide o zjavné varovanie pre západných spojencov Ukrajiny

Zapoja sa doňho raketové jednotky z Južného vojenského okruhu, ako aj vzdušné sily a námorníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *