Home / šport / Ostatné športy / Online ZOH 2018 v Pjongčangu (biatlon – hromadný štart): Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková

Online ZOH 2018 v Pjongčangu (biatlon – hromadný štart): Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková

PJONGČANG 17. februára (WebNoviny.sk) – Biatlonistka Anastasia Kuzminová sa v sobotu v juhokórejskom Pjongčangu môže prepracovať na čelo dvoch historických olympijských medailových poradí slovenských športovcov.

Na preteky na 12,5 km s hromadným štartom nastúpi o 12.15 h SEČ s bilanciou 2-3-0 po striebrach zo stíhačky aj individuálu, ktoré v areáli Alpensia pridala k šprintérskym triumfom z Vancouveru 2010 a Soči 2014 a druhej priečke v stíhacích pretekoch z Kanady spred ôsmich rokov.

Kuzminová bola vo vytrvalostných pretekoch na 15 km bežecky najrýchlejšia o 46,5 s. Ak sa to transponuje na tzv. mass-štart s okruhmi navyše namiesto tvrdých minútových penalizácií, Kuzminová si znova môže dovoliť dve zaváhania, aj tak – ak jej forma na lyžiach vydrží – bude bojovať o zlato bez ohľadu na strelecké výkony súperiek.

V tomto súťažnom ročníku v disciplínach so štyrmi streľbami Kuzminová iba raz urobila menej ako dve chyby: bolo to 9. decembra v stíhačke v Hochfilzene, v ktorej po jednom trestnom okruhu zvíťazila.

V tejto sezóne sa konali tri mass-štarty

Kuzminová dosiahla jedno zo svojich jedenástich vrcholných medzinárodných prvenstiev práve v pretekoch s hromadným štartom, bolo už to 23. marca 2014 v Osle-Holmenkollene.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Vo Vancouveri bola 8., v Soči obsadila 26. priečku. Individuál však dostatočne ukázal, že vzhľadom na terajšiu fazónu zverenkyne svojho manžela Daniela Kuzmina sú to iba čísla: čerstvejšie striebro si pripísala v disciplíne, v ktorej ešte nikdy netriumfovala a na ZOH bola na 39. a 27. pozícii.

V aktuálnom Svetovom pohári sa konali tri mass-štarty. Kuzminová bola v Annecy-Le Grand Bornand 4., v Ruhpoldingu 23. a v Anterselve 2. napriek trom zaváhaniam na palebnej čiare. Za Bieloruskou Dariou Domračevovou s jedným zlyhaním vtedy zaostala o 11,9 sekundy.

Fialkovej forma je záhadou

Kvalitná forma Paulíny Fialkovej je záhadou aj pre samu pretekárku. Krátko pred začiatkom biatlonových súťaží na ZOH totiž zápasila s chorobou, dokonca musela vynechať tri dni tréningu.

Napokon jej to až tak nepoškodilo, skôr naopak. V šprinte skončila jedenásta a vo vytrvalostných pretekoch dokonca piata (jediná chyba ju obrala o prevratnú medailu), čo znamená vyrovnanie dvojnásobného najlepšieho umiestnenia v pretekoch SP.

Nevyšla jej iba stíhačka, v ktorej po ôsmich chybách finišovala ako tridsiata ôsma. „Už po šprinte sme vedeli, že sa to so zdravím zlepšuje. Boli sme radi, že nás to len ´lízlo´. Trochu si oddýchla a teraz je to už dobré. V rýchlostných pretekoch sa však vytrápila,“ povedala trénerka P. Fialkovej Anna Murínová.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Biatlon

Online – Biatlon

Preteky žien s hromadným štartom na 12,5 km

štart o 20:15 miestneho času (12:15 SEČ)

Slovenky na štarte

Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková

 

Vitajte pri online textovom prenose z pretekov biatlonistiek s hromadným štartom na 12,5 km

 

Viac k témam: Anastasia Kuzminová, biatlon, Biatlon ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Paulína Fialková, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Online ZOH 2018 v Pjongčangu (biatlon – hromadný štart): Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *