Home / SLOVENSKO / Poslanec Kotlebovej ĽSNS kritizoval Kiskove vyznamenania, obžalovali ho z extrémizmu

Poslanec Kotlebovej ĽSNS kritizoval Kiskove vyznamenania, obžalovali ho z extrémizmu

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžalobu na poslanca parlamentu Stanislava Mizíka pre zločin výroby extrémistických materiálov, zločin rozširovania extrémistických materiálov a prečin hanobenia, národa, rasy a presvedčenia.

Text s urážlivým obsahom

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, Mizík sa ako poslanec Národnej rady SR v januári 2017 podieľal na vyhotovení textového dokumentu s urážlivým obsahom, ktorý bol zverejnený ako status na sociálnej sieti FB v rámci profilu „Volá hlas Gemera/Ľudová strana – Naše Slovensko a v rámci profilu „Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Bratislavský kraj“.

Odporúčame:
Mazureka uznal sudca vinného z prečinu hanobenia národa a rasy, dostal peňažný trest

Text sa týkal udeľovania štátnych vyznamenaní prezidentom. Z jeho obsahu vyplývalo, že obvinený vyjadruje nesúhlas voči udeleniu štátnych vyznamenaní rôznych stupňov pri príležitosti 24. výročia vzniku Slovenskej republiky trom osobám z dôvodu príslušnosti k židovskej národnosti alebo náboženskému vyznaniu,“ uviedla Tökölyová s tým, že status bol následne preberaný a zverejňovaný v plnej alebo skrátenej forme najmä na internetových stránkach.

Napadol ocenených prezidentom Kiskom

Poslanec 10. januára 2017 na sociálnej sieti napadol zoznam osobností ocenených prezidentom Andrejom Kiskom, prekážal mu okrem iného ich židovský pôvod. Podľa poslanca Mizík prezident Kiska sa buď zbláznil, alebo vedome degraduje slovenské vyznamenania.

Udeľovanie štátnych vyznamenaní Kiskom otočilo zdravý rozum hore nohami, napísal ďalej. Negatívne komentoval udelenie vyznamenania aj Michalovi Kaščákovi, ktorý je podľa vyjadrení Mazureka organizátor zvráteného festivalu Pohoda. Na adresu spisovateľky Daniely Šilanovej napísal, že bola fanatička do cigánskych zvykov.

Viac k témam: Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Marian Kotleba, Stanislav Mizík
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanec Kotlebovej ĽSNS kritizoval Kiskove vyznamenania, obžalovali ho z extrémizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *