Home / SVET / V Českej Republike sa minulý rok vyrobilo viac ako milión motorových vozidiel

V Českej Republike sa minulý rok vyrobilo viac ako milión motorových vozidiel

PRAHA 24. januára (WebNoviny.sk) – V Českej republike sa vlani vyrobilo rekordných vyše 1,421 mil. motorových vozidiel. Informovalo o tom na svojej internetovej stránke české Združenie automobilového priemyslu.

Automobilová výroba v krajine rástla rýchlejšie než český priemysel ako celok a podporila rast ekonomiky krajiny. „Priaznivé výsledky automobilového priemyslu sú ovplyvnené pozitívnym vývojom európskej a svetovej ekonomiky a rastúcim spotrebiteľským dopytom po vozidlách v ČR aj v Európe,“ uviedol šéf Združenia automobilového priemyslu Bohdan Wojnar.

Odporúčame:
Automobilka Ford predala v minulom roku v Európe najviac úžitkových vozidiel

Produkcia osobných áut v krajine vlani stúpla o 5,2 percenta na viac ako 1,413 milióna. Najväčší podiel na celkovej výrobe si zachovala automobilka Škoda Auto (60,7 %), na druhom mieste bola firma Hyundai (25,2 %) a tretia bola spoločnosť TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile) s podielom na úrovni 14,1 percenta. Výroba autobusov v ČR v minulom roku vzrástla o 5,5 percenta na 4 631 kusov a produkcia nákladných áut sa zvýšila o 11,7 percenta na 1 481 kusov.

Viac k témam: automobilka, automobilky, Česká republika
Zdroj: Webnoviny.sk – V Českej Republike sa minulý rok vyrobilo viac ako milión motorových vozidiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *