Home / šport / Ostatné športy / Bývalý šampión ťažkej váhy Fury môže opäť boxovať, trest za doping mu už vypršal

Bývalý šampión ťažkej váhy Fury môže opäť boxovať, trest za doping mu už vypršal

CARDIFF 19. januára (WebNoviny.sk) – Bývalý šampión ťažkej váhy Tyson Fury môže opäť boxovať. Britská antidopingová agentúra (UKAD) v piatok potvrdila zrušenie dištancu, ktorý Fury dostal od Britského výboru na kontrolu boxu (BBBofC) za dopingové a medicínske záležitosti v rámci separátneho antidopingového vyšetrovania vo Veľkej Británii.

Furyho bratranec dostal tiež dva roky

Tyson Fury a jeho bratranec Hughie Lewis Fury mali pozitívne výsledky na nandrolón vo vzorkách, ktoré odovzdali po súbojoch vo februári 2015. Začiatok zákazu činnosti stanovili na 13. decembra 2015, čo znamená, že v decembri mu trest vypršal.

Odporúčame:
Aktualizované: Tyson Fury musí čakať do budúceho roka, či zrušia jeho dištanc od boxovania

Ďalší mesiac si však musel počkať na potvrdenie, že sa opäť môže vrátiť do ringu. Stalo sa, v piatok opäť získal licenciu. Obaja spomenutí pästiari sa vyjadrili, že „nikdy vedome alebo dobrovoľne neporušili žiadne antidopingové pravidlá.“

Prvý zápas až v apríli

V ringu nikdy nezdolaný 29-ročný Brit sa súťažne nepredstavil od súboja s Ukrajincom Vladimirom Kličkom, ktorý sa v novembri 2015 skončil jeho triumfom.

V nemeckom Düsseldorfe po dvanástich kolách zvíťazil kontroverzný britský boxer jednoznačným výrokom rozhodcov (115:112, 115:112, 116:111). Tyson Fury by prvý zápas po dlhej pauze mohol absolvovať v apríli.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Boxerský zápas roka: Vladimir Kličko vs. Tyson Fury

Viac k témam: box, Hughie Lewis Fury, Tyson Fury
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý šampión ťažkej váhy Fury môže opäť boxovať, trest za doping mu už vypršal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *