Home / SVET / Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb

Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb

30.10.2020 (Webnoviny.sk) – Prevádzkovatelia gastro podnikov v Rakúsku vyzývajú vládu, aby im v prípade zavedenia plošnej karantény urýchlene vyplatila 75 percent tržieb vykázaných za november uplynulého roka.

V takomto prípade by odvetvie nemuselo prepúšťať, uviedol v piatok člen vedenia Rakúskej obchodnej komory Mario Pulker zodpovedný za segment gastronómie. Reštaurácie a iné gastro prevádzky sa už podľa neho pripravujú na to, že v novembri na štyri týždne zatvoria, hoci si to neželajú.

Viac o téme: Koronavírus

„V zásade nechceme zatvárať, zatvorenie ale vyzerá realistickejšie,“ uviedol Pulker pre agentúru APA.

Konkrétne odporúčanie, ako postupovať vo vzťahu k zamestnancom, zhruba 50-tisíc členských podnikov nedostalo. Situácia je veľmi nejasná, každý prevádzkar sa musí sám rozhodnúť, čo spraví a či dokáže udržať zamestnancov, povedal Pulker. Po prvej vlne plošných karanténnych opatrení ale už odvetvie nemá finančné rezervy, upozornil predstaviteľ hospodárskej komory.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Nové opatrenia v boji proti pandémii má oznámiť rakúska vláda v sobotu okolo poludnia. Podľa agentúry APA sa očakáva, že gastronomické zariadenia budú môcť v najbližších týždňoch obsluhovať zákazníkov iba prostredníctvom donáškových služieb.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Ekonomické dopady koronavírusu, gastrosektor, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *