Home / SVET / Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb

Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb

30.10.2020 (Webnoviny.sk) – Prevádzkovatelia gastro podnikov v Rakúsku vyzývajú vládu, aby im v prípade zavedenia plošnej karantény urýchlene vyplatila 75 percent tržieb vykázaných za november uplynulého roka.

V takomto prípade by odvetvie nemuselo prepúšťať, uviedol v piatok člen vedenia Rakúskej obchodnej komory Mario Pulker zodpovedný za segment gastronómie. Reštaurácie a iné gastro prevádzky sa už podľa neho pripravujú na to, že v novembri na štyri týždne zatvoria, hoci si to neželajú.

Viac o téme: Koronavírus

„V zásade nechceme zatvárať, zatvorenie ale vyzerá realistickejšie,“ uviedol Pulker pre agentúru APA.

Konkrétne odporúčanie, ako postupovať vo vzťahu k zamestnancom, zhruba 50-tisíc členských podnikov nedostalo. Situácia je veľmi nejasná, každý prevádzkar sa musí sám rozhodnúť, čo spraví a či dokáže udržať zamestnancov, povedal Pulker. Po prvej vlne plošných karanténnych opatrení ale už odvetvie nemá finančné rezervy, upozornil predstaviteľ hospodárskej komory.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Nové opatrenia v boji proti pandémii má oznámiť rakúska vláda v sobotu okolo poludnia. Podľa agentúry APA sa očakáva, že gastronomické zariadenia budú môcť v najbližších týždňoch obsluhovať zákazníkov iba prostredníctvom donáškových služieb.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Ekonomické dopady koronavírusu, gastrosektor, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúske gastro prevádzky sa pripravujú na zatvorenie, od vlády žiadajú urýchlené kompenzácie tržieb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *