Home / SLOVENSKO / Kiska je s výsledkom Za ľudí v exit polle spokojný a hovorí o antikampani Smeru-SD

Kiska je s výsledkom Za ľudí v exit polle spokojný a hovorí o antikampani Smeru-SD

1.3.2020 (Webnoviny.sk) – Líder Za ľudí Andrej Kiska je s výsledkom, ktorý dosiahla jeho strana Za ľudí v exit polloch, spokojný, no chce si ešte počkať na oficiálne výsledky. Podľa neho je úspech, že sa strana po antikampani Smeru-sociálna demokracia (Smer-SD) pravdepodobne dostane do parlamentu. V exit polle Focusu pre Televíziu Markíza dosiahlo Za ľudí 7,8 percenta.

Cieľ útoku

„Smer si našu stranu vybral za zásadný ciel útoku‚“ povedal v reakcii na zverejnený exit poll TV Markíza Kiska a zároveň dodal, že strana Za ľudí chce byť garantom stability v novej vláde. Tiež zablahoželal lídrovi hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igorovi Matovičovi k priebežnému výsledku.

Online (minúta po minúte): Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

„Igor, blahoželáme, držíme ti prsty a dúfame, že sa ti podarí to, v čo sme všetci dúfali, že Smer nebude zostavovať vládu,“ odkázal Kiska cez médiá Matovičovi.

Exprezident si myslí, že dobru správou je možné zostavenie vlády opozíciou a prepad extrémistov. „Som presvedčený, že maďarská strana by mala byť v parlamente, nebudeme komentovať, že ktorá, no ako prezident som vždy stál za maďarskou menšinou a naďalej budem,“ zdôraznil.

Spadol im kameň zo srdca

Po zverejnení prieskumu Markízy to začalo v centrále strany v bratislavskom hoteli Devín burácať. Mnoho straníkov a podporovateľov vyzeralo akoby im spadol kameň zo srdca. Ľudia sa zabávajú, popíjajú víno a sledujú výsledky zo štatistického úradu a televízne relácie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Parlamentné voľby 2020 na Slovensku (fotografie)

Víťazom parlamentných volieb podľa exitu pollu Focusu vykonaný pre televíziu Markíza sa stalo hnutie OĽaNO, ktoré získalo 25,8 %. Na druhom mieste skončila strana Smer-SD so ziskom 14,9 %. Prvú trojku uzatvára koalícia PS/Spolu, ktorá by podľa spomínaného exit pollu získala 9,7 %.

Do parlamentu by sa podľa zverejneného exit pollu dostalo 8 politických strán. Na štvrtom mieste by mala skončiť strana SaS so ziskom 8,3 %, na piatom Za ľudí s 7,8 percentami, na šiestom mieste Sme rodina so ziskom 7,5 % a na siedmom mieste Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko s 6,5 %. Do parlamentu by sa ešte dostalo KDH so ziskom 5,1 %.

Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

Všetky správy
Online (minúta po minúte) z priebehu volieb
Kandidátky a kandidáti
Kompletné výsledky
Zvolení poslanci
Preferenčné hlasy

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska je s výsledkom Za ľudí v exit polle spokojný a hovorí o antikampani Smeru-SD © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda má záujem postaviť novú väznicu neďaleko Rimavskej Soboty, podľa Suska môže slúžiť aj na iné účely

rojekt mal pôvodne stáť podľa odhadov zhruba 55 miliónov eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *