Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Video: Ukážka nerozbitnosti skiel Cybertrucku sa nepodarila, Musk viní neviditeľnú prasklinu

Video: Ukážka nerozbitnosti skiel Cybertrucku sa nepodarila, Musk viní neviditeľnú prasklinu

26.11.2019 (Webnoviny.sk) – Elon Musk viní z nevydarenej ukážky nerozbitnosti skiel pickupu Cybertruck, ktorý predstavil minulý týždeň, poradie v akom predvádzali odolnosť automobilu.

Do dverí auta najprv udreli kladivom, pričom sa zdalo, že ukážka bola úspešná, no práve toto podľa šéfa spoločnosti Tesla spôsobilo neviditeľnú prasklinu, čo následne viedlo k rozbitiu okna, keď doň v ďalšom teste hodili oceľovú guľu.

Incidentu sa vraj dalo predísť

Vyjadril sa tak v odpovedi fanúšikovi na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že sa incidentu dalo jednoducho predísť.

Úder kladivom do dverí spôsobil prasklinu v spodnej časti skla, čo bol dôvod, prečo sa od neho guľa neodrazila. Mali sme najprv hodiť guľu do okna a potom udrieť kladivom do dverí. Nabudúce,“ napísal vynálezca a podnikateľ, pričom počas víkendu zdieľal aj video zo zákulisia, kde sa im skúška podarila.

Zmiešané reakcie

Futuristické vozidlo predstavila spoločnosť Tesla minulý štvrtok v kalifornskom meste Hawthorne a napriek zmiešaným reakciám, ktoré si vyslúžilo, už dostala na Cybertruck viac ako 200-tisíc objednávok. Objavili sa pritom aj špekulácie, že Musk nevydarenú ukážku narafičil, aby sa video stalo virálnym.

Automobilka vozidlo ponúka v troch verziách, pričom jeho cena by mala začínať na úrovni 39 900 dolárov (v prepočte približne 36 250 eur). S výrobou plánuje Tesla začať v roku 2021.

Viac k témam: Cybertruck
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Ukážka nerozbitnosti skiel Cybertrucku sa nepodarila, Musk viní neviditeľnú prasklinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *