Home / SVET / Foto: Severná Kórea otestovala raketu Pukguksong-3, môže ju odpáliť aj z ponorky

Foto: Severná Kórea otestovala raketu Pukguksong-3, môže ju odpáliť aj z ponorky

3.10.2019 (Webnoviny.sk) – Severná Kórea potvrdila, že úspešne otestovala raketu odpálenú pod vodou. Stalo sa tak po prvý raz za uplynulé tri roky. Konkrétne otestovali Pukguksong-3, ktorú je možné odpáliť aj z ponorky. Zatiaľ však nie je známe, či ju počas najnovšieho testu vystrelili z ponorky alebo zo špeciálnej plošiny.

Raketa letela 450 kilometrov

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) informovala, že test sa konal na mori východne od pobrežia krajiny a bol úspešný, pričom zverejnili aj fotografie rakety.

Juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že raketa stredného doletu letela približne 450 kilometrov a dosiahla maximálnu výšku 910 kilometrov.

Abe hovorí o porušení nariadenia OSN

Japonský premiér Šinzó Abe odsúdil správanie Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) a uviedol, že porušuje nariadenia Organizácie Spojených národov (OSN).

Severná Kórea niekoľko hodín predtým potvrdila, že 5. októbra obnoví jadrové rokovania so Spojenými štátmi. Podľa niektorých analytikov chce testom ukázať, čo hrozí v prípade, že rokovania opäť stroskotajú.

Viac k témam: raketa Pukguksong-3, raketové testy
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Severná Kórea otestovala raketu Pukguksong-3, môže ju odpáliť aj z ponorky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Parlamentné zhromaždenie aliancie žiada, aby Ukrajina mohla zasiahnuť Rusko zbraňami dodanými Západom

Černiev poznamenal, že rozhodnutie bolo presadené na poslednú chvíľu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *