Home / šport / Futbal / AS Trenčín po víťazstve v poľskom Zabrze s tesným náskokom do odvety

AS Trenčín po víťazstve v poľskom Zabrze s tesným náskokom do odvety

ZABRZE 26. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti AS Trenčín zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí 2. predkola Európskej ligy 2018/2019 na pôde poľského tímu Górnik Zabrze najtesnejším rozdielom 1:0.

Víťaz s Feyenoord Rotterdam

Pred budúco týždňovou odvetou v Myjave má tak mužstvo spod Čákovho hradu lepšie vyhliadky na postup než „baníci“ zo Sliezska. V 39. min sa o to postaral ľavý krídelník Philip Azango. Víťaz tejto konfrontácie sa v ďalšom kole stretne s holandským veľkoklubom Feyenoord Rotterdam, kde majiteľ trenčianskeho klubu Tschen La Ling hrával v sezóne 1985/1986 a kouč AS Ricardo Moniz pôsobil ako asistent trénera na konci 90. rokov minulého storočia.

Odporúčame:
Slovenské kluby môžu mať v EL zvučných súperov, po postupe ich čaká Feyenoord či Zenit Petrohrad

Aktéri ponúkli od úvodu svižný futbal. V 5. min to ľavačkou technicky skúšal Liszka, trenčiansky gólman Šemrinec však jeho strelu poľahky skrotil. Aj ďalšiu nádejnú príležitosť mali domáci – v 14. min sa vyhli ofsajdovej pasci, stopéri hostí Lawrence so Šulekom v poslednej chvíli zblokovali pokus Angula.

Veľká šanca

Trenčín bol do prestávky kombinačne lepší a dominantnejší v držaní lopty, k dispozícii mal viacero štandardných situácií. V 26. min si Zubairu nabehol za obrancov Górnika, no vo vyloženej šanci trafil vybiehajúceho brankára Losku. Zverenci trénera Ricarda Moniza si všetko vynahradili v 39. min – Čatakovič vyhral osobný súboj s obrancami Górnika, naservíroval loptu Azangovi a jeden z troch Nigérijčanov v základnej jedenástke Trenčína sa zblízka nepomýlil – 0:1.

Hneď po zmene strán mali „górnici“ na dosah vyrovnanie. V 51. min sa po peknej akcii až dvaja rútili na Šemrinca, Jesús Jiménez posunul loptu pred prázdnu bránku Smugovi, ale mladý záložník Zabrze zblízka trestuhodne prestrelil.

Odporúčame:
Trnavský Spartak čaká vo Varšave futbalový sviatok, spoznal aj prípadného súpera v predkole LM

Hostia mohli krátko po hodine hry zveľadiť svoj náskok, Loska však reflexívne vyrazil Lawrencovu hlavičku. Zástupca poľskej Ekstraklasy sa s pribúdajúcim časom stále viac tlačil do ofenzívy a Trenčanom sa otváral priestor na kontry. Po jednej z nich mohol v 80. min skórovať striedajúci Bukari, ale skóre stretnutia sa už nezmenilo.

Futbalová Európska liga 2018/2019

 2. predkolo – hrá sa na 2.zápasy – štvrtok – výsledok:

Górnik Zabrze (Poľ.) – AS Trenčín (SR) 0:1 (0:1)
Gól: 39. Azango, ŽK: 42. Wolniewicz, 59. Smuga, 65. Angulo – 24. Reuben Yem, 86. Šemrinec, rozhodoval: Gestranius (Fín.)

Zostavy:
Górnik Zabrze: Loska – Wolniewicz, Wisniewski, Dani Suárez, Gryszkiewicz – Liszka (78. Biedrzycki), Matuszek, Žurkowski, Smuga (61. Urynowicz) – Angulo, Jesús Jiménez
AS Trenčín: Šemrinec – Reuben Yem, M. Šulek, Lawrence, Julien (89. Skovajsa) – Čatakovič (83. Ubbink), El Mahdioui, Zubairu – Sleegers (73. Bukari), Antonio Mance, Azango

Viac k témam: AS Trenčín, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk – AS Trenčín po víťazstve v poľskom Zabrze s tesným náskokom do odvety © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bayer Leverkusen môže vstúpiť do histórie a prekonať takmer 60-ročný európsky rekord

Uvedený rekord odvtedy nikdy nebol tak blízko k prekonaniu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *