Home / SVET / Putin ocenil Trumpa za odvážne a uvedomelé rozhodnutie stretnúť sa s Kimom

Putin ocenil Trumpa za odvážne a uvedomelé rozhodnutie stretnúť sa s Kimom

MOSKVA 7. júna (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že Spojené štáty budú musieť Severnej Kórei ponúknuť pevné bezpečnostné záruky, pokiaľ budú chcieť dosiahnuť dohodu o denuklearizácii.

Putin to uviedol v stredu v rozhovore pre čínske médiá. Zároveň tiež vyjadril nádej, že budúcotýždňový summit medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a severokórejským vodcom Kim Čong-unom prinesie pozitívne výsledky.

Odporúčame:
USA vraj majú Severnú Kóreu v správnej pozícii, Kim za Trumpom prišiel prosíkajúc na kolenách

Ruský prezident ocenil Trumpa za „odvážne a uvedomelé“ rozhodnutie stretnúť sa s Kimom, poznamenal však, že Pchjongjang bude chcieť „absolútne bezpečnostné záruky“, aby sa vzdal svojho jadrového programu, keďže videl, ako to dopadlo v Iraku a Líbyi. Putin tiež vyjadril poľutovanie nad tým, že Južná Kórea a USA nezastavili spoločné vojenské manévre.

Viac k témam: Donald Trump, jadrové zbrane, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea, USA, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin ocenil Trumpa za odvážne a uvedomelé rozhodnutie stretnúť sa s Kimom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *