Home / SVET / Prípravy na ďalší samit budú trvať mesiace, nie roky. Smerovanie k mieru si vyžaduje rýchle konanie, povedal Zelenskyj

Prípravy na ďalší samit budú trvať mesiace, nie roky. Smerovanie k mieru si vyžaduje rýchle konanie, povedal Zelenskyj

16.6.2024 (SITA.sk) – Práce na druhom mierovom samite pokračujú. V nedeľu to na samite o mieri na Ukrajine povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podľa ktorého to nebude trvať roky, ale mesiace. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Sme vo vojne. Nemáme čas na dlhodobú prácu. Smerovanie k mieru si vyžaduje rýchle konanie,“ vyjadril sa Zelenskyj na záverečnej tlačovej konferencii stretnutia vo Švajčiarsku.

Keď bude plán dokončený a každý jeho krok vypracovaný, uvoľní to podľa Zelenského cestu druhému mierovému samitu, „a teda koncu vojny, ako aj spravodlivému a trvalému mieru“. Zelenskyj sa v nedeľu tiež vyjadril, že verí, že víkendový samit vyústi do zmysluplných krokov smerom k mieru.

Viac k témam: mierový samit, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Prípravy na ďalší samit budú trvať mesiace, nie roky. Smerovanie k mieru si vyžaduje rýchle konanie, povedal Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Macron varuje voličov pred občianskou vojnou, krajná pravica aj ľavica prinášajú zlé reakcie na skutočné problémy

Keď máte všetkého dosť, keď je každodenný život ťažký, môžu vás zlákať extrémy, ktoré majú rýchlejšie riešenia, uviedol Macron.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *