Home / šport / Hokej / Slafkovský nedohral zápas proti Caroline, po tvrdom zákroku sa len ťažko dvíhal z ľadu (video)

Slafkovský nedohral zápas proti Caroline, po tvrdom zákroku sa len ťažko dvíhal z ľadu (video)

29.12.2023 (SITA.sk) – Slovenský útočník Juraj Slafkovský z klubu zámorskej hokejovej NHL nedohral štvrtkové stretnutie proti Caroline Hurricanes. Vlaňajšia draftová jednotka sa z ľadu porúčala po tvrdom zákroku súperovho krídelníka Stefana Noesena, Habs v zápase prehrali 3:5.

Možný otras mozgu

Spomenutý incident sa udial až v závere tretej časti a košický rodák po ňom zamieril do šatne a podstúpil testy na možný otras mozgu. O ich výsledku síce vedenie klubu oficiálne neinformovalo, no miestna novinárka Priyanta Emrithová priniesla dobré správy.

Sean Monahan mi vravel, že videl zákrok na Juraja Slafkovského a nie je si istý tým, čo sa stalo. Doplnil však, že Slafkovský vyzeral byť v poriadku,“ napísala na sieti X a pripojila aj vyjadrenie Josha Andersona: „Hovoril som s ním a povedal mi, že je OK. Takže uvidíme.“

Dve mínusky

Emrithová tiež doplnila, že prípadné príznaky otrasu mozgu sa môžu prejaviť až o deň neskôr. Slafkovský vo štvrtok nebodoval a do štatistík si pripísal dve mínusky, odohral spolu 20 minút a 4 sekundy.

Duel v Raleigh rozhodol hetrikom ruský útočník Andrej Svečnikov, ktorý otvoril skóre duelu už v 2. minúte a pridal ešte dva presné zásahy – v 54. minúte poslal Carolinu do vedenia 4:3 a 19 sekúnd pred treťou sirénou stanovil na konečných 5:3 zásahom do prázdnej bránky.

Hokejistom Montrealu patrí 6. priečka v tabuľke Atlantickej divízie, keď v 34 dueloch nazbierali 35 bodov. V hodnotení Východnej konferencie sú Habs na 13. pozícii. Najbližšie sa Canadiens predstavia v noci zo soboty na nedeľu na ľade Floridy Panthers.

Vo štvrtok tiež Vancouver Canucks doma podľahol Philadelphii Flyers 1:4, hráči Vegas Golden Knights si pred vlastnými fanúšikmi poradili s Los Angeles Kings 3:2 a hokejisti San Jose Sharks prehrali s Edmontonom Oilers hladko 0:5

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský nedohral zápas proti Caroline, po tvrdom zákroku sa len ťažko dvíhal z ľadu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *