Home / SVET / Soul varuje Severnú Kóreu pred vypustením špionážneho satelitu na obežnú dráhu, v hre je aj pozastavenie mierovej dohody

Soul varuje Severnú Kóreu pred vypustením špionážneho satelitu na obežnú dráhu, v hre je aj pozastavenie mierovej dohody

21.11.2023 (SITA.sk) – Juhokórejská armáda varovala Severnú Kóreu, aby nepokračovala v plánovanom vypustení špionážneho satelitu.

V pondelok dokonca naznačila, že Soul by mohol pozastaviť mierovú dohodu medzi Južnou a Severnou Kóreou a obnoviť letecký dohľad v prvej línii ako odvetu za vypustenie satelitu. Severokórejčanom sa začiatkom roka nepodarili prvé dva pokusy o vypustenie vojenského špionážneho satelitu na obežnú dráhu.

V októbri plánovali tretí pokus, no Pchongjang pravdepodobne čaká na ruskú technologickú pomoc. Podľa juhokórejských predstaviteľov by však Severná Kórea mohla vypustiť špionážny satelit v najbližších dňoch. Popredný juhokórejský vojenský dôstojník Kang Hopil vyzval Severnú Kóreu, aby zrušila svoj tretí pokus o vypustenie satelitu.

„Naša armáda príde s potrebnými opatreniami na ochranu životov a bezpečnosti ľudí, ak Severná Kórea bude napriek nášmu varovaniu pokračovať so spustením vojenského špionážneho satelitu,“ uviedol v televíznom vyhlásení.

Viac k témam: juhokorejská armáda, Mierová dohoda, špionážny satelit
Zdroj: SITA.sk – Soul varuje Severnú Kóreu pred vypustením špionážneho satelitu na obežnú dráhu, v hre je aj pozastavenie mierovej dohody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *