Home / SVET / Vojna na Ukrajine podľa Steinmeiera neupadne do zabudnutia, momentálne by si však žiadala viac pozornosti

Vojna na Ukrajine podľa Steinmeiera neupadne do zabudnutia, momentálne by si však žiadala viac pozornosti

15.11.2023 (SITA.sk) – Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier vyhlásil, že v jeho krajine neupadne do zabudnutia vojna na Ukrajine, nech by v to ruský vodca Vladimir Putin akokoľvek dúfal.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vojna nedostáva dostatočnú pozornosť

Ako referuje web tagesschau.de, Steinmeier to povedal na nemecko-ukrajinskej konferencii o miestnom partnerstve v Lipsku, na ktorej sa zúčastnil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Ukrajina potrebuje našu podporu ešte viac teraz, keď je vojna aj na Blízkom východe a vojne na Ukrajine sa už nedostáva takej pozornosti, ktorú tak veľmi potrebuje. Putin počíta s tým, že svet zabudne na Ukrajinu,“ povedal Steinmeier, no dodal, že Nemecko takú láskavosť šéfovi Kremľa nerobí a ani neurobí.

Nezákonná a agresívna vojna

„Nezmierime sa s nezákonnou a agresívnou vojnou Ruska,“ zdôraznil nemecký prezident. Dodal, že ruským režimom nie je ohrozená len samotná Ukrajina, ale aj jej susedia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Nemecká vláda sa nedávno dohodla na zdvojnásobení rozpočtu na vojenskú pomoc Ukrajine v roku 2024. Pôvodne boli vyčlenené štyri miliardy eur, ale Berlín túto sumu navýšil na osem miliárd. Nemecko je po Spojených štátoch druhým najväčším poskytovateľom vojenskej pomoci Ukrajine.

Viac k témam: Nemecký prezident, podpora ukrajiny, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Vojna na Ukrajine podľa Steinmeiera neupadne do zabudnutia, momentálne by si však žiadala viac pozornosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská armáda stratila na Ukrajine ďalších takmer 1 300 vojakov, prišla aj o dva raketomety a lietadlo

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na 482 290 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *